Antena 3 CNN Actualitate Locale Edilul din Câmpia Turzii, acuzat că cere favoruri sexuale și bani pentru un loc de muncă în primărie: „A transformat-o în bordel”

Edilul din Câmpia Turzii, acuzat că cere favoruri sexuale și bani pentru un loc de muncă în primărie: „A transformat-o în bordel”

mana pe barbat pe piciorul unei femei
Edilul din Câmpia Turzii, acuzat că cere favoruri sexuale și bani pentru un loc de muncă în primărie. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    31 Iul 2024   •   09:08

Val de audieri după ce primarul din Câmpia Turzii a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi cerut favoruri sexuale, dar şi bani pentru a face angajări. Autorităţile s-au autosesizat după o postare a uneia dintre angajate pe o reţea de socializare, în care femeia a povestit despre neregulile din instituţie. 

Acest scandal a explodat în spațiul public cu câteva zile înainte de alegerile locale, în 31 mai, când o fostă angajată a primăriei a ieșit într-un live pe Facebook și a făcut mai multe acuzații la adresa primarului, Dorin Nicolae Lojigan, și a mai multor angajați din instituție. 

Ea a spus că primarul i-a cerut favoruri sexuale după ce ea a fost angajată în instituție printr-un aranjament. Femeia a recunoscut că a primit răspunsurile la întrebările din concurs și astfel a luat postul. 

DNA a făcut marți percheziții și a ridicat mai multe documente care acum sunt analizate de procurori și se așteaptă ca în cel mai scurt timp, probabil în aceste zile, să iasă cu concluzii după aceste verificări.

Până acum, DNA nu a comunicat nimic oficial despre cazul de la Primăria Câmpia Turzii.

A ieșit în schimb primarul municipiului Câmpia Turzii, printr-o postare pe Facebook, în care a spus că procurorii au făcut percheziții, că le-a pus la dispoziție tot ceea ce au cerut aceștia, dar că cercetarea lor este o cercetare in rem, adică cu privire la faptă și nu la persoană.

 

Localnic: Ne-am uitat pe rețelele de socializare și arată că primarul e anchetat în ceva dosare de corupție. A transformat primăria într-un bordel.

Localnic: S-au făcut angajări pe pile, pe bani, pe tot. A luat pe mulți cu bani, știu multe, multe știu de el. Ăsta nu merită să fie primarul orașului la câte a făcut aici. Tot a stricat în Câmpia Turzii.

Localnic: Orice contract, orice problemă se face, se ia un comision acolo, asta știți de când e lumea.

După postarea angajatei au fost ridicate laptopul și telefonul edilului pentru percheziții informatice. 

×
Subiecte în articol: Campia Turzii primar
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close