Antena 3 CNN Actualitate Locale Doliu în lumea teatrului românesc. Un actor îndrăgit a murit! A jucat peste 180 de roluri

Doliu în lumea teatrului românesc. Un actor îndrăgit a murit! A jucat peste 180 de roluri

Actorul Florin Predună s-a stins din viață miercuri noapte! Era un nume sonor al teatrului din Bârlad. Actorul a jucat peste 180 de roluri de toate felurile, de la drame la comedii și nu numai.

o_1eb44h19k1tt3t9eahg1jd317ikb.jpg
Foto: Vremea Noua
de Maria Sabu    |    18 Iun 2020   •   19:45

Florin Predună a jucat pe scena din Bârlad nu mai puțin de 25 de ani. Noaptea trecută s-a retras definitiv: și de pe scenă, și din viață! Sa dus la Ceruri, spre marele regret al oamenilor care i-au gustat talentul de actor pe scenă, scrie vremeanoua.ro. 

A absolvit Liceul Comercial din Craiova, apoi a urmat cursurile conservatorului particular din Galați. Debutul pe scenă avea să și-l facă tot la Galați, la Teatrul Dramatic. Se întâmpla în anul 1955, când a interpretat rolul lui Nick, în piesa „Hanul de la răscruce”, de H. Lovinescu.

A urmat pentru Florin Predună o călătorie lungă prin țară, urcând pe scenele a nu mia puțin de opt teatre. Scurte perioade s-a angajat acolo, 2-3 luni la Turda, Reșița, Botoșani, Tg. Mureș și nu numai. Abia în 1974 avea să se stabiliească la Bârlad, unde a continuat să joace încă 25 de ani. Noaptea trecută Florin Predună a murit!

Iată câteva roluri pe care le-a interpretat: Hans, din Ferma Dougaard, de M. A. Nexö; Nicolae, din Mama, de D.R. Popescu; Pan Rodișevschi, din Logodnicii Sucevei, de N. Fl. Ionescu; Pețitorul, din Puterea întunericului, de N. V. Tolstoi.

×
Subiecte în articol: teatru Florin Predună
Cele mai noi știri
Parteneri
x close