Antena 3 CNN Actualitate Locale Valea Oltului a fost închisă din cauza unei alunecari de teren pe DN7. Traficul rutier a fost deviat spre Brașov

Valea Oltului a fost închisă din cauza unei alunecari de teren pe DN7. Traficul rutier a fost deviat spre Brașov

Valea Oltului, blocata de o alunecare de teren, vineri seara
O alunecare de teren a blocat, vineri seară, DN7 pe Valea Oltului. Sursă foto: DRDP Craiova via Facebook
de Mariana Zaharia    |    13 Sep 2024   •   22:04

Traficul rutier pe drumul național DN 7, dinspre Sibiu către Râmnicu Vâlcea, a fost deviat, vineri seara, pe DN 1, către Brașov. Motivul este blocarea carosabilului cu o cantitate mare de aluviuni în localitatea Brezoi, potrivit Direcției Regionale Drumuri şi Poduri Braşov.

UPDATE 23:00 Vineri noaptea, după mai multe ore de la alunecarea de teren, DN7 era încă blocat

"La Vâlcea, în continuare, de aproape două ore, nu se circulă pe DN7. O alunecare de teren a adus mult pământ pe acest drumul național. Sunt acolo cei de la Drumuri, care intervin și încearcă să deblocheze. Sunt acolo și polițiștii care îi avertizează pe șoferii care au nevoie să tranziteze la acest moment DN7. Cei care și-au făcut planuri de a pleca pe această rută trebuie, în acest moment, să găsească alt traseu.

A fost furtună puternică și în Pitești. A plouat puternic în mai multe zone, șoseaua s-a umplut efectiv de apă și s-a circulat foarte greu. Într-unul dintre cartierele din Pitești, doi brazi foarte mari, de înălțimea unui bloc, au fost efectiv scoși din pământ de vijelia puternică și au rămas sprijiniți de un imobil. Pompierii care intervin pentru a îndepărta cei doi brazi folosesc o platformă de lucru la înălțime ca să îi taie bucată cu bucată, în așa fel încât să nu mai fie un pericol pentru oamenii din bloc și nici pentru autoturismele din apropiere", a relatat corespondenta Antena 3 CNN, Mariana Zaharia.

Știrea inițială: Valea Oltului, blocată de alunecarea de teren de pe DN7

‼ATENȚIE‼ – Traficul de pe Valea Oltului este deviat pe DN1, către Brașov!

‼ATENȚIE‼ – Traficul de pe Valea Oltului este deviat pe DN1, către Brașov! ?Măsura este necesară din cauza unei alunecări de teren de pe #DN7, din zona localității Brezoi, în județul Vâlcea, care blochează total partea carosabilă. ❗Restricțiile de #trafic vor fi valabile până când colegii de la DRDP Craiova vor reuși să îndepărteze aluviunile de pe drum (aproximativ 4-5 ore). ?Masinile care circulă pe DN1 dinspre #Sibiu vor fi redirecționate către Brașov din sensul giratoriu de la Veștem iar autovehiculele care circulă pe autostrada A1 vor fi întoarse din nodul rutier de la Boița. ?Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm că lucrăm cu toate forțele disponibile pentru a înlătura toate blocajele în cel mai scurt timp posibil.

Publicată de DRDP Brașov pe Vineri, 13 septembrie 2024

Angajații #DRDPCraiova intervin pe DN 7 (Valea Oltului), în zona localității Brezoi, zonă blocată de aluviunile venite de pe versant. Aproximativ 500-600m³ de material trebuie îndepărtat pentru a se elibera carosabilul și ulterior pentru a se relua circulația rutieră.

Publicată de DRDP Craiova pe Vineri, 13 septembrie 2024

"Restricțiile de trafic vor fi valabile până când colegii de la DRDP Craiova vor reuși să îndepărteze aluviunile de pe drum (aproximativ 4-5 ore).

Mașinile care circulă pe DN1 dinspre Sibiu vor fi redirecționate către Brașov din sensul giratoriu de la Veştem, iar autovehiculele care circulă pe autostrada A1 vor fi întoarse din nodul rutier de la Boiţa", au precizat reprezentanții DRDP Brașov.

O alunecare de teren s-a produs, vineri seara, pe versantul din apropierea DN 7, în localitatea Brezoi.

Potrivit drumarilor din Vâlcea, sunt circa 400 de metri cubi de aluviuni care trebuie îndepărtate de pe carosabil.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close