Antena 3 CNN Actualitate Locale Anchetă în cazul copiilor din Lipniţa, otrăviţi cu substanţă pentru deparazitarea animalelor, demarată de DGASPC Constanţa

Anchetă în cazul copiilor din Lipniţa, otrăviţi cu substanţă pentru deparazitarea animalelor, demarată de DGASPC Constanţa

Se face anchetă în cazul copiilor din Lipniţa care au ajuns la spital după ce ar fi fost spăaţi cu o substanţă pentru deparazitarea animalelor. De îngrijiri medicale, a avut nevoie şi mama minorilor, o tânără de 21 de ani.

de Cătălina Buzoianu    |    14 Mai 2024   •   11:50

Copiii au ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa, în acest weekend, toţi cei patru erau într-o stare destul de gravă şi alături de ei era şi o tânără de 21 de ani, mama a doi dintre cei patru copii.

Este vorba despre doi copii de trei şi patru ani. Ceilalţi copii au vârste cuprinse între 8 şi 16 ani.

Au primit de urgenţă tratament şi îngrijiri de specialitate. Ulterior, din fericire, starea lor s-a îmbunătăţit, iar evoluţia este în acest moment favorabilă, spun medicii de la Spitalul Judeţean Constanţa.

Se pare că bunica minorilor i-ar fi spălat pe aceştia cu o substanţă pentru deparazitarea animalelor.

„O tânără de 21 de ani, care este mama a doi minori în vârstă de 3 și 4 ani, iar alți minori, un număr de patru minori, cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani, sunt internați, aceștia fiind copiii mamei tinerei de 21 de ani. Se pare că bunica le-a dat acestora cu o soluție care este de uz veterinar. Bineînțeles că noi efectuăm verificări în colaborare cu asistentul social din localitatea Lipniţa pentru a vedea dacă în familie mai sunt și alți minori pentru care să analizăm dacă se impune instituirea unei măsuri speciale de protecție”, a spus Roxana Onea, de la DGASPC Constanța.

În plus, la spital a mai ajuns şi un alt copil, tot din zona localităţii Lipniţa, care ar fi ingerat o substanţă toxică.

În acest moment, cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Constanţa se fac o anchetă proprie, s-au autosesizat, şi vor să vadă care este situaţia familiei respective şi dacă se impune instituirea unei măsuri speciale de protecţie de preluare a altor minori din familie şi daţi în plasament.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close