Antena 3 CNN Actualitate Locale Descoperire impresionantă făcută în urma unor săpături în curtea unei şcoli din Vrancea

Descoperire impresionantă făcută în urma unor săpături în curtea unei şcoli din Vrancea

o_1bkrv7n5k1v4u19us1ae6nf6pim8.jpg
Foto: Pixabay.com
12 Iul 2017   •   20:58

Un bust, cel mai probabil din bronz, al lui Vintilă I.C.Brătianu, a fost descoperit în judeţul Vrancea, în urma unor săpături la reţeaua de utilităţi făcute în curtea şcolii primare din Coteşti, potrivit news.ro.

Conducerea Direcţiei Judeţene pentru Cultură Vrancea a precizat că statuia urmează să fie evaluată, pentru a se stabili autenticitatea şi valoarea acesteia.

Un expert care a realizat o primă verificare a bustului. „La iniţiativa Primăriei Coteşti, un expert a realizat o verificare iniţială a bustului, care îl reprezintă, în opinia acestuia, pe Vintilă I. C. Brătianu, prim-ministru al României în perioada 1927-1928. În funcţie de rezultatul evaluării, care va stabili autenticitatea şi valoarea bunului cultural, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea va declanşa procedura de clasare a bustului în Patrimoniul cultural naţional mobil”, a mai declarat Negulescu.

Conform sursei citate, Primăria Coteşti şi-a arătat intenţia ca, după încheierea procedurilor de evaluare, să asigure restaurarea bunului şi ridicarea unui soclu în comuna Coteşti.

×
Subiecte în articol: bust curte şcoală
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close