Antena 3 CNN Actualitate Locale Descinderi cu peste 300 mascați la Sărulești. Comuna este sufocată de deșeuri

Descinderi cu peste 300 mascați la Sărulești. Comuna este sufocată de deșeuri

Andreea Ştefan
1 minut de citit Publicat la 11:08 27 Mai 2021 Modificat la 11:11 27 Mai 2021
o_1f6mdpvg08i81b7h73v1b79bicf.png

De la ora 7:00 dimineața autoritățile au început să ridice de pe domeniul public munții de deșeuri.

Localnicii au început să care de pe stradă, la ei în curți, televizoare, motoare de mașini și alte astfel de deșeuri.

S-a ajuns la această situație pentru că acest fenomen al depozitării deșeurilor a fost tolerat de ani de zile, iar acum, când Garda de Mediu a venit în control, i-a lăsat pe localnicii cu o singură soluție: să ridice deșeurile din stradă și să le mute la ei în curți.

Cu toate acestea, mutarea deșeurilor nu rezolvă problema poluării și a depozitării ilegale din zonă.

Polițiștii spun că vor intra pe respectivele străzi cu utilaje și vor curăța totul, așa că munca localnicilor este în zadar acum, deoarece există mandate de percheziție pentru toate domiciliile din zonă.

Rămâne însă de văzut cât de pașnici vor fi oamenii, în momentul în care mascații și cei de la salubritate vor veni pentru a ridica toate deșeurile.

Este vorba despre un război care se poartă între autorități și cei care ard deșeuri la marginea Capitalei și în localitățile din jurul acesteia, atât în Ilfov cât și în județele Călărași, Ialomița, Giurgiu, Teleorman și Dâmbovița.

Toate aceste județe au localități cu comunități rrome mari, unde principala sursă de venit este strângerea fierului vechi și arderea cauciucurilor pentru extragerea fierului.

Atât anul acesta, cât și anul trecut s-au înregistrat depășiri ale valorilor minime de poluare în București. Problema poluării din Capitală vine din trafic, dar mare parte vine din deșeurile și de la fumul produs de aceste comunități prin arderea cauciucurilor pentru extragerea fierului.

”Am găsit câteva mii de tone de deșeuri, sunt cantități impresionante. Sunt autovehicule dezmembrate, sunt motoare, sunt aparate electronice și electrocasnice.

Din momentul în care este scoasă fracția metalică și celelalte fracții care sunt comercializate, restul ori sunt incinerate și poluează foarte puternic aerul, ori sunt deversate ilegal în cate o albie de râu.

Se pot dezvolta platforme, ei (nr. – localnicii) să facă sortarea, astfel încât zona aceasta de muncă la negru să vină în zona de muncă la alb, iar partea de sortare și toate documentele să fie corect făcute și toată activitatea lor să intre în legalitate”, a declarat pentru Antena 3 Octavian Berceanu, comisarul Gărzii de Mediu.

×
Etichete: mascati deseuri
x close