Antena 3 CNN Actualitate Locale Descinderi DIICOT la primarul care a pus camere în secţiile de votare

Descinderi DIICOT la primarul care a pus camere în secţiile de votare

După plecarea mascaţilor edilul s-a închis în primărie

primaria
de Adriana Drăghici    |    12 Iun 2024   •   17:39

Descinderi DIICOT la o Primărie din Mehedinți, dar și la locuința primarului, asupra căruia există suspiciuni că firmele de consultanță, pe care le deține împreună cu soția, ar fi încheiat contracte frauduloase.

Vorbim despre primarul PNL, Valentin Anuța, care a montat camere de supraveghere în secții, pentru a vedea cine îl votează.

În această dimineață au avut loc la primăria din Poroina Mare percheziții organizate de către DIICOT. Inițial s-a crezut că perchezițiile vizează desfășurarea scrutinului din data de 9 iunie, atunci când Valentin Anuţa nu a obținut un nou mandat de primar.

Între timp, edilul a ieșit din primărie, după ce inițial angajații instituției au închis ușile. Acesta spune că ancheta vizează firmele pe care soția sa le deține, firme pe care anterior mandatului de primar, le-ar fi deținut edilul în funcție.

Ancheta ar viza dacă aceste firme au încheiat contracte cu Primăria Poroina Mare. În urma anchetei și a descinderilor, au fost ridicate mai multe documente și acte, atât din primărie, cât și de la locuința primarului, însă acesta nu a fost dus la audieri.

Urmează să aflăm afla ce vizează cu exactitate această anchetă și cum se va desfășura ea în continuare.

"Este vorba de o percheziție făcută de organele abilitate la mine acasă și în cadrul primăriei, Dumnealor vor să caute acte și înscrisuri cu referire la firmele soției mele. Deci nu are nimic cu activitatea de primărie. Nu este nicio acuzare din punctul acesta de vedere, nici cu alegerile.", a declarat edilul Valentin Anuţa.

×
Subiecte în articol: DIICOT mehedinti
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close