Antena 3 CNN Actualitate Locale CUTREMUR 2018 SIMULARE. Peste 2.000 de morți în urma unui cutremur de 7.5 în România

CUTREMUR 2018 SIMULARE. Peste 2.000 de morți în urma unui cutremur de 7.5 în România

2 minute de citit Publicat la 12:09 14 Oct 2018 Modificat la 12:09 14 Oct 2018
o_1cpotc2ct1cl8ctk1tsqmp818aa8.jpg

Peste două mii de persoane decedate s-au înregistrat în urma cutremurului de 7,5 grade pe scara Richter, victimele fiind preluate cu o morgă mobilă şi duse la INML pentru identificare, acesta este bilanţul prezentat duminică în cadrul exerciţiului naţional "Seism 2018".

Medici din Israel, ambulanţe din Austria, Italia, Ungaria au ajuns în ţară, iar echipa de căutare - salvare din Bulgaria şi paramedici cu ambulanţa din Republica Moldova vor ajunge duminică pentru a acorda asistenţă medicală celor afectaţi de cutremur.

Potrivit organizatorilor exerciţiului, un număr de 2.098 persoane au fost declarate decedate, 3.912 răniţi, 7.250 persoane dispărute, 30.000 persoane sinistrate şi 130.000 de persoane afectate.

De asemenea, 30.000 de consumatori nu au energie electrică şi 25.000 de persoane nu au acces la reţeaua de alimentare cu apă. Au fost distruse 250 de case şi avariate alte 900. Potrivit scenariului, morga mobilă şi-a continuat deplasarea în mai multe zone din Bucureşti, de unde au fost preluate persoanele decedate în vederea transportării la INML.

Activităţi de căutare - salvare şi evaluare medicală se desfăşoară, duminică, în Bucureşti la Academia de Poliţie, Academia Română, Fabrica de bere Rahova şi Industria Iutei, din strada Veseliei.

De asemenea, în urma apelului internaţional pe care România l-a lansat ca urmare a cutremurului de sâmbătă, au ajuns în ţară şi şapte ambulanţe din Austria, patru ambulanţe din Italia, o ambulanţă din Ungaria, două camioane pentru posturi medicale avansate nivel I, din Italia şi trei camioane din Austria.

Peste 150 de medici şi asistenţi medicali din Israel cu un spital mobil tip III, unde vor fi asigurate inclusiv intervenţii chirurgicale complexe, au ajuns în cursul nopţii de sâmbătă în Centrul 70 Geniu Aviaţie Pantelimon, în cadrul exerciţiului "SEISM 2018".

Echipa formată din 168 de medici şi asistenţi medicali din Israel a aterizat sâmbătă noaptea pe Baza 90 Otopeni şi începând de duminică seara vor acţiona în incinta spitalului mobil de tip III israelian, dislocat şi el în exerciţiu.

Spitalul israelian este dotat la cele mai înalte standarde şi asigură îngrijire specializată a victimelor/persoanelor afectate, inclusiv prin posibilitatea intervenţiilor chirurgicale (pediatrice, maxilo-faciale, de reconstrucţie etc) şi asigurarea spaţiilor de terapie intensivă.

Totodată, duminică vor ajunge echipa de căutare - salvare din Bulgaria şi paramedici cu ambulanţa din Republica Moldova.

Un avion civil, pus la dispoziţie de Institutul Naţional de Cercetare Aerospaţială, va aduce, duminică, de la Timişoara patru medici şi asistenţi medicali pentru suplimentare.

Totodată, încă din timpul nopţii a început instalarea taberelor de sinistraţi la Voluntari şi Afumaţi, din judeţul Ilfov. Acestea vor deveni funcţionale în următoarele două ore.

În Bucureşti, pe Arena Naţională, începând cu ora 19,00, se va organiza o altă tabără de sinistraţi cu o capacitate de 600 de persoane, iar în interiorul stadionului pot fi adăpostite alte 20.000 de persoane.

Echipaje operative desfăşoară misiuni de căutare - salvare şi evacuare medicală, conform scenariului, în mai multe site-uri active.

În zona spitalului Floreasca au fost amplasate puncte medicale avansate pentru suplimentarea capacităţii de primire a victimelor, având în vedere ca, potrivit scenariului, la UPU Floreasca s-a prezentat într-un interval scurt de timp un număr mare de victime.

Duminică este aşteptat în România comisarul european pentru ajutor umanitar şi managementul crizelor, Christos Stylianides.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a efectuat, în cursul nopţii, o misiune de evacuare, pe ruta Bucureşti - Cluj, pentru transferul a 12 răniţi. Dintre cei 12 răniţi, şapte au fost intubaţi, iar trei dintre aceştia prezentau arsuri. Pacienţii au fost asistaţi pe timpul zborului de către o echipă SMURD din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, formată din medici, asistenţi şi paramedici militari şi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

×
x close