Antena 3 CNN Actualitate Locale Cum arată acum o cherhana de pe litoral după ploile care au făcut prăpăd. Apa e de jumătate de metru, totul e distrus

Cum arată acum o cherhana de pe litoral după ploile care au făcut prăpăd. Apa e de jumătate de metru, totul e distrus

cherhana inundata
Cum arată acum o cherhana de pe litoral după ploile care au făcut prăpăd. FOTO Captură video Antena 3 CNN
de G.M.    |    01 Sep 2024   •   15:46

Efectele furtunii de ieri de pe litoral încă se văd. Într-o cherhana din staţiunea Venus apa este de aproape jumătate de metru, iar proprietarii restaurantului sunt disperaţi. Spun că nu mai pot salva aproape nimic, pentru că mesele şi scaunele vor putrezi. 

Patronul cherhanalei: "Așteptăm să se elibereze o mare parte din apă, să putem să ne apucăm de treabă. Avem daună de 90%.

A trebuit să evacuăm turiștii de la parter, să-i urcăm la etaj superior și să-i relocăm după aceea, pentru că nu mai avem curent, nu mai putem să funcționăm în condiții normale. Ei nu pot să plece acasă pentru că au mașinile blocate sub apă, în parcare.

Absolut totul este distrus, mobilier, nu poate fi vorba de ceva de salvat pentru că totul este din lemn, nu mai putem salva nimic." 

Litoralul nu scapă încă de ploi. Hidrologii au instituit cod roșu de inundații pe râurile din jumătatea de sud a judeţului Constanţa. De altfel, râurile din Dobrogea sunt sub alerte de cod galben și portocaliu. Dezastrul cel mai mare a fost în Vama Veche. Staţiunea, altădată plină de turişti, este acum pustie şi distrusă. Şuvoaiele au măturat totul în cale. Au inundat hoteluri, pensiuni şi rulote şi au luat maşinile pe sus. Cele mai afectate sunt plajele din Vama Veche, Saturn și Venus. 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: inundatii ploi pagube inundatii litoral Venus
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close