Antena 3 CNN Actualitate Locale Cum a ajuns criminalul din București să își ucidă mama și doi frați în casă. Psihologul Liviu Chesnoiu: „Există mimetismul acesta”

Cum a ajuns criminalul din București să își ucidă mama și doi frați în casă. Psihologul Liviu Chesnoiu: „Există mimetismul acesta”

tripla crima calea mosilor bucuresti
Poliția la locul triplei crime, pe Calea Moșilor din București. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    06 Aug 2024   •   21:56

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a comentat, la Antena 3 CNN, detaliile șocante ale crimei care a avut loc marți, într-un apartament de pe Calea Moșilor din București, unde o mamă și doi dintre copiii săi au fost uciși de un alt fiu al femeii.

„După părerea mea, niciun caz nu seamănă 100% cu cu celălalt. Putem să găsim niște niște puncte comune.

Toată lumea acuma este focusată pe crima de la Brăila. De cele mai multe ori oamenii cu probleme psihice comit astfel de atrocități și există mimetismul acesta, și zice omul cu probleme psihice, „domnule, ce ușor își rezolvă problemele respectivii în felul acesta”.

E foarte greu să trăiești cu un om cu probleme psihice, dacă nu-și ia tratamentul. Și nu trebuie să mai consume alcool. Iar în cazul acesta cu crima din București, vă dați seama că parcă exista un ordin de restricție. Nu avea ce să mai caute acel individ, acel copil care îi teroriza pe mamă și pe ceilalți frați.

Poate că sunt probleme fizice, poate e vorba de consum de alcool, poate e vorba de consum de droguri, pentru că nu ai cum să faci așa ceva, decât la furie, la o criză din asta, la un consum exagerat, sau dacă sunt în în sevraj. Numai așa.

În astfel de situații, fiind pe cont propriu, trebuie să pleci, să te duci, să nu te mai găsească. Și respectivul, după un an - doi se fixează pe altă victimă. Așa se întâmplă cu oamenii aceștia cu grave probleme psihice, pentru că un criminal este un om cu grave probleme psihice. Nu se știe de ce a ajuns, pate de la alcool, poate de la droguri, poate de la alte afecțiuni psihice.”, a explicat psihologul criminalist Liviu Chesnoiu, la Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close