Antena 3 CNN Economic Cresc salariile angajaților de la Complexul Energetic Valea Jiului. Câți bani primesc în plus și de când se aplică majorarea

Cresc salariile angajaților de la Complexul Energetic Valea Jiului. Câți bani primesc în plus și de când se aplică majorarea

miner mina valea jiului
Miner angajat la Complexul Energetic Valea Jiului. Sursa foto: Arhiva CEVJ/ Ralph Backer
de Mia Lungu    |    28 Aug 2024   •   08:54

Salariaţii Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ) vor beneficia, de la data de 15 septembrie, de o majorare a salariului tarifar cu peste 300 de lei, ca urmare a creşterii inflaţiei, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă încheiat la nivelul companiei.

Potrivit unui comunicat al CEVJ, în urma discuţiilor dintre Sindicatul Muntele şi administraţia companiei, care au avut loc în ultima perioadă, s-a stabilit valoarea coeficientului de corelare cu coşul minim şi inflaţia, care trebuie aplicat conform CCM în vigoare la nivelul companiei. 

"Astfel, începând cu data de 15 septembrie anul curent, fiecare salariat al CEVJ va beneficia de o creştere a salariului tarifar cu o sumă de peste 300 de lei/angajat. Această majorare vine ca urmare a creşterii inflaţiei şi a valorii coşului minim necesar pentru un trai decent.

Ne bucură că în momentul de faţă Contractul Colectiv de Muncă se respectă în integralitate, toate drepturile prevăzute în CCM şi, implicit, în contractele individuale de muncă fiind plătite la zi", se spune în comunicat. 

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close