Antena 3 CNN Actualitate Locale Un copil a murit în ambulanță, iar sora lui mai mică este în stare critică, după ce mama lor a dat cu insecticid prin casă, în Dolj

Un copil a murit în ambulanță, iar sora lui mai mică este în stare critică, după ce mama lor a dat cu insecticid prin casă, în Dolj

ambulanta girofar
Ambulanță cu semnalele luminoase în funcțiune. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    03 Iul 2024   •   11:10

Tragediile provocate de inconştienţa părinţilor care îşi spală copiii sau dau cu insecticid prin locuință nu se mai sfârşesc. De această dată, un băiat de 11 ani a murit, iar sora lui mai mică este în stare gravă, la Terapie Intensivă, după ce s-au intoxicat cu insecticid.

Update 14:00 Cel mai probabil copilul în vârstă de 11 ani, din comuna Gighera, județul Dolj, a murit din cauza unei substanțe pe care mama sa a puverizat-o pentru a combate puricii.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean Craiova spun că în cursul nopții de marți spre miercuri, în jurul orelor 1:00, a fost adusă în UPU, de către un echipaj al ambulanței, o fetiță de 9 ani, conștientă, stabilă respirator și hemodinamic, acuzând dificultăți în respirație, vărsături. 

Mama ei a afirmat că, în cursul după-amiezii de marți, a pulverizat în casă o substanță pentru combaterea puricilor, pe care însă nu o poate preciza. 

„Copilul a primit îngrijiri medicale de urgență în UPU, apoi a fost internată în Clinica de Pediatrie a spitalului nostru, iar la scurt timp a fost transferată în Clinica ATI. Actual este conștientă, stabilă, este monitorizată, primește îngrijiri medicale și tratament complex în Clinica ATI”, spun reprezentanții Spitalului.

Un alt copil al femeii, în vârstă de 11 ani, a murit pe drumul spre spital.

În cursul zilei de miercuri, a fost dus în UPU și tatăl fetiței, conștient, stabil respirator și hemodinamic, acuzând amețeli și stare de rău. Și el a fost investigat și a primit îngrijiri medicale și tratament în urgență, apoi a fost internat în Clinica ATI pentru Medicină Internă II.

Fetița de 9 ani și tatăl sunt diagnosticați cu „intoxicație acută cu substanță necunoscută”.

Update 11:50 Polițiștii sunt la fața locului și fac cercetări. A fost solicitată o ambulanță, pentru că și tatăl copiilor se simte rău.

Știrea inițială: Potrivit IPJ Dolj, în noaptea de marți spre miercuri, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un copil de 11 ani din comuna Gighera ar fi murit într-o ambulanţă, în timp ce se afla în comuna Teasc.

Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit că minorul era transportat cu un echipaj de ambulanţă către o unitate medicală din municipiul Craiova, iar la intrarea în comuna Teasc, pe DN 55, acesta a intrat în stop cardiorespirator, fiind declarat decesul.

Din verificările făcute de polițiști s-a stabilit că, în timpul nopții, mama şi sora minorului, de 31, respectiv 9 ani, au fost transportate către unităţi medicale, existând suspiciunea unei intoxicaţii.

Polițiștii fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care au avut loc evenimentele, urmând a fi dispuse măsuri legale.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Viktor Orban îl vizitează pe Putin, după ce Ungaria a preluat președinția UE
x close