Antena 3 CNN Actualitate Locale Comunicarea cu STS, întreruptă după ce primăria a tăiat cablurile la Focşani | Explicaţiile edilului Cristi Valentin Misăilă

Comunicarea cu STS, întreruptă după ce primăria a tăiat cablurile la Focşani | Explicaţiile edilului Cristi Valentin Misăilă

Consiliul Judeţean Vrancea acuză Primăria Focşani că a tăiat haotic cablurile din oraş şi a întrerupt comunicarea cu STS pentru mai multe zile. În replică, edilul Cristi Valentin Misăilă spune că toate instituţiile au fost notificate din timp.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mar 2024   •   10:32

Lucrările de reabilitare făcute de Primăria Focșani pe mai multe străzi au tăiat comunicarea instituțiilor cu STS, acuză administratorul județului Vrancea. Primăria a transmis că vor fi demontați 703 stâlpi și și-a cerut scuze pentru disconfort.

Primăria Focșani a început să taie cablurile de pe stâlpii din oraș, în cadrul unui amplu proiect de reabilitare a străzilor și bulevardelor. Toate aceste cabluri – televiziune, telefonie, internet, electricitate - vor fi introduse în subteran. După tăiere, cablurile rămân mult timp împrăștiate pe jos sau atârnate prin copaci, pe clădiri sau pe stâlpi.

Ritmul tăierilor nu este, însă, același cu ritmul introducerii altor cabluri în subteran.

Consiliul Județean Vrancea acuză că lucrările se desfășoară haotic și că, din acest motiv, comunicarea specială cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a fost întreruptă timp de mai multe zile.

Astfel, de câteva zile, mulți focșăneni dar și instituții publice importante au rămas fără acces la serviciile de internet sau de cablu tv. În unele zone, întreruperea a fost câteva ore, în altele mai mult.

O situație aparte este întâlnită într-o zonă importantă a Focșaniului – zona Bulevardului Independenței – unde focșănenii abonați la o anumită firmă de cablu tv și internet au rămas fără acces la aceste servicii peste 48 de ore.

Explicaţiile primarului Cristi Valentin Misăilă

Update 16:30 Cristi Valentin Misăilă spune că în municipiul Focşani este o situaţie mai rar întâlnită, stâlpii de iluminat fiind proprietatea SC Electrica Distribuţie SA, în timp ce lămpile sunt proprietatea primăriei. 

Prin urmare este necesară montarea a unui număr de aproximativ 1300 de stâlpi cu lămpi noi LED şi mai sunt de demolat peste 700 de stâlpi. 
La momentul demarării proiectului, primăria nu a avut consultanţa necesară de la Electrica, care pe parciursul derulării proiectului a pus nenumărate piedici, acuză primarul. 

În ceea ce priveşte problemele de comunicaţie, edilul spune că încă din 2018 au fost notificaţi toţi operatorii de reţele, inclusiv cei de stat, că se va implementa acest proiect.  
 

×
Subiecte în articol: Focșani STS
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close