Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul românesc invadat de ciori. Oamenii nu pot dormi din cauza zgomotului

Oraşul românesc invadat de ciori. Oamenii nu pot dormi din cauza zgomotului

Un cartier din Cluj e invadat de ciori. Oamenii sunt terorizați de păsările fac zgomot de la prima oră. Cu toate că Primăria a achiziționat în urmă cu câțiva ani dispozitive ca să alunge zburătoarele, problema nu s-a rezolvat.

crow-gc834deac8_1280
ciori Sursa foto: pixabay
de Bianca Timșa    |    29 Iul 2022   •   13:29

Locuitorii din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, spun că sunt deranjați de sunetul pe care îl fac ciorile dimineața și sunt treziți în fiecare zi la ora 4:00.

Clujenii au făcut mai multe plângeri către primărie prin care au cerut să rezolve problema. Autoritățile au încercat mai multe soluții.

"Au fost, în primul rând, închiderea pe cât posibil, a surselor de hrană, respectiv a rampelor de deșeuri. 2 - mai există o soluție așa-zis legală, încercarea de exterminare prin împușcare, dar aceasta nu este posibilă decât în afara localităților și cu respectarea legii vânătorului. Și 3 , desigur, încercarea de a folosi anumite dispozitive care să le dezorienteze, să le sperie și să le îndepărteze din anumite locații.

Am achiziționat 15 sisteme cu câte 2 echipamente, fiecare cu ultra-sunete și laser, pe care le-am amplasat în Parcul Simion Bărnuțiu.", a declarat Gheorghe Șurubaru, city manager Cluj Napoca. 

Cu toate acestea, rezultatele se lasă așteptate. În viitorul apropiat, autoritățile plănuiesc să facă un studiu la nivelul întregului municipiu pentru a determina care sunt zonele cele mai afectate de ciori.

 

×
Subiecte în articol: Cluj-Napoca ciori
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close