Antena 3 CNN Actualitate Locale Circulația feroviară, oprită temporar în județul Călărași. Locomotiva unui tren care circula pe ruta Braşov - Constanţa s-a defectat

Circulația feroviară, oprită temporar în județul Călărași. Locomotiva unui tren care circula pe ruta Braşov - Constanţa s-a defectat

BeFunky-collage (32)
Traficul feroviar a fost temporar oprit miercuri între Lehliu și Sărulești, în județul Călărași | Sursă foto: CFR Călători
de Andreea Ştefan    |    24 Iul 2024   •   12:04

Traficul feroviar a fost temporar oprit miercuri între Lehliu și Sărulești, în județul Călărași, din cauza unei defecțiuni la locomotiva unui tren care circula pe ruta Brașov - București - Constanța. Trei trenuri au staționat în gările din zonă, însă ulterior traficul a fost redeschis pe un fir, iar garniturile au fost repuse în circulație.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, circulaţia feroviară a fost oprită temporar, începând cu ora 10:10, pe intervalul Lehliu-Săruleşti, din cauza unui deranjament tehnic la locomotiva trenului IC 538.

Trenul IC 538, care circulă în relaţia Braşov-Bucureşti-Constanţa, a rupt pantograful locomotivei pe firul I, între staţiile Lehliu şi Săruleşti, în zona km 55+700, pantograf care a intrat şi în gabaritul firului II.

„Pentru intervenţia operativă necesară redeschiderii circulaţiei pe firul II, au fost îndrumate în zonă două drezine pantograf, din Chitila şi din Lehliu, cu personal specializat care va acţiona pentru ridicarea pantografului de pe firul II şi constatări necesare la linia de contact, pentru redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă”, a arătat Brânzan.

Trenul IR 1582, care circulă pe relaţia Constanţa-Bucureşti Nord, staţiona temporar în gara Lehliu, acesta urmând să fie reînscris în circulaţie după eliberarea firului II. Alte două trenuri staţionau temporar în gările Brăneşti şi Pasărea: IR 1930 (Braşov - Constanţa) şi IR 11683 (Bucureşti Nord - Constanţa).

Drezina pantograf din Lehliu a ajuns în zonă şi a verificat linia de contact de pe firul II.

„La ora 11.25 s-a redeschis firul II, trenurile staţionate temporar fiind reînscrise treptat pe în circulaţie. Până la reînscrierea în trafic şi a trenului IC 538, toate celelalte garnituri vor circula, din ambele sensuri, doar pe firul II”, a precizat Brânzan.

Potrivit CFR Călători, cauzele incidentului care a dus la ruperea pantografului vor fi stabilite ulterior. 

Mai multe trenuri au întârzieri. De exemplu, IR 1922 Oradea - Constanța are întârziere de 175 de minute. IR 11504 Arad - Constanța are o întârziere de 80 de minute. Întârzierile înregistrate de cele două trenuri sunt cauzate de limitările de viteză, impuse din cauza temperaturilor ridicate, dar și a restricțiilor din zonele cu șantiere deschise pentru lucrări la infrastructura feroviară.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close