Antena 3 CNN Actualitate Locale Cinci elevi s-au intoxicat cu monoxid de carbon, chiar în clasă, la o şcoală din Neamţ

Cinci elevi s-au intoxicat cu monoxid de carbon, chiar în clasă, la o şcoală din Neamţ

Cinci elevi de la o şcoală din satul Petru Vodă, comuna Poiana Teiului (Neamţ) au ajuns de urgenţă la spital, astăzi, după ce s-au intoxicat la şcoală, chiar în clasă, cu monoxid de carbon.

o_1e0dhgb6kt77ficjcp1d11qeab.jpg
Sursa foto: Antena 3
06 Feb 2020   •   17:37

În această dimineaţă, la ora 09.00, pompierii şi medicii Serviciului de Ambulanţă Neamţ au fost alertaţi printr-un apel unic de urgenţă 112 despre mai mulţi copii care s-au intoxicat cu monoxid de carbon la şcoala din satul Petru Vodă.

În total, cinci copii acuzau stări de rău, iar o fetiţă de 12 ani a fost găsită semiconştientă.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din Poiana Teiului, două ambulanţe SMURD, dar şi două echipaje ale Serviciului de Ambulană.

Fetiţa care se afla într-o stare mai gravă decât colegii ei a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital. Ulterior, alţi patru elevi care au primit asistenţă medicală la şcoală,  au fost transportaţi la spital pentru investigaţii medicale amănunţite.

În urma unei anchete s-a stabilit că vântul puternic care a bătut în zonă a făcut ca gazele provenite de la centrala termică a şcolii să ajungă în sala de clasă.

Pompierii au mai descoperit că, în urma unui control din data de 25 noiembrie 2019, conducerea şcolii a fost înştiinţată cu privire la problemele de la centrala termică, însă aceştia nu au luat măsuri pentru a le rezolva.

Activitatea şcolii a fost sistată, iar din fericire, cei cinci elevi au fost externaţi, starea lor de sănătate fiind una bună.

Cei 134 de elevi ai şcolii din satul Petru Vodă vor rămâne acasă până când reprezentanţii şcolii vor rezolva problemele centralei termice şi vor obţine o autorizaţie de la ISCIR.

×
Subiecte în articol: scoala neamt Neamţ
Cele mai noi știri
Parteneri
x close