Antena 3 CNN Actualitate Locale Un ucrainean arestat la domiciliu, după ce a omorât un român într-un accident, a fost dat în urmărire internaţională

Un ucrainean arestat la domiciliu, după ce a omorât un român într-un accident, a fost dat în urmărire internaţională

Un ucrainean arestat la domiciliu este de negăsit de mai bine de 24 de ore. Bărbatul a fost arestat pentru că a ucis un om, în Maramureș.

New Project
Un ucrainean arestat la domiciliu, după ce a omorât un român într-un accident, a fost dat în urmărire internaţională Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ştefan Petrică    |    03 Mar 2023   •   11:29

Alarma s-a dat ieri dimineață, când echipajele poliției rute poliției din Baia Mare au mers la adresa de domiciliu a cetățeanului ucrainian de 34 de ani, unde se afla în arest. Bărbatul nu a fost găsit.

Polițiștii au organizat filtre la ieșire din municipiul Baia Mare și au verificat toate mașinile care ies inclusiv din județul Maramureș, deoarece bărbatul ar putea să încerce să părăsească România, fie prin Ungaria, fie să treacă granița în Ucraina.

El a fost inițial arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce în luna mai a anului trecut s-a urcat beat la volanul unui autotren cu care s-a răsturnat omorând un bărbat.

Instanța a decis înlocuirea acestei măsuri preventive cu arestul la domiciliu.

Citeşte şiMotivul pentru care un bărbat a ales să nu execute arestul acasă alături de soție, ci în închisoare

Inițial, polițiștii l-au verificat pe bărbat zi de zi, nu au avut probleme până în acest moment cu el.

Persoanele care l-au văzut pe bărbatul de cetățenie ucraineană, sunt rugate să sune imediat la 112, iar în momentul în care va fi prins, acesta va fi cercetat și pentru comiterea infracțiunii de evadare.

"Azi, 2 martie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale în timp ce efectuau verificări cu privire la respectarea măsurii arestului la domiciliu de către un bărbat de 34 de ani de cetățenie ucraineană, au constatat faptul că acesta a părăsit fără încuviințarea instanței, locuința unde executa măsura arestului la domiciliu.

Bărbatul se afla în arest la domiciliu în urma comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, fapte săvârșite în data de 22 mai 2022.

În cauză, polițiștii au extins cercetările și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare", potrivit IPJ Baia Mare.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close