Antena 3 CNN Actualitate Locale Cel mai vârstnic student din România: Fostul primar din Cugir a absolvit masterul la 89 de ani

Cel mai vârstnic student din România: Fostul primar din Cugir a absolvit masterul la 89 de ani

Bărbatul care a vrut să înfiinţeze un muzeu s-a specializat în Cercetarea, conservarea și valorificarea patrimoniului istoric

cel mai varstanic student romania primar cugir absolvit master 89 ani
Cel mai vârstnic student din România: Fostul primar din Cugir a absolvit masterul la 89 de ani
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2024   •   12:41

Aurel Voicu, fost primar al oraşului Cugir, a terminat masteratul, săptămâna aceasta, cu câteva zile de a împlini vârsta de 89 de ani, fiind cel mai vârstnic absolvent de studii superioare din România.

De profesie inginer, meserie pe care practicat-o peste patru decenii, el s-a înscris din nou la studii pentru că a vrut să înfiinţeze un muzeu şi i s-a spus că nu poate fi curator, fiindcă nu are o diplomă care să ateste că este specialist în domeniu. Aşa că s-a specializat în Cercetarea, conservarea și valorificarea patrimoniului istoric.

Aurel Voicu, născut la 17 iunie 1935, este cel mai vârstnic absolvent de studii superioare din România din acest an. El a lucrat la Uzina Mecanică din Cugir şi a fost şi primar al acestui oraş.

Voicu a terminat, săptămâna aceasta, un masterat la Universitatea din Alba Iulia. Bărbatul a primit o diplomă specială din partea universităţii, reprezentanţii instituţiei de învăţământ transmiţându-i că este o onoare să-l fi avut student, scrie news.ro.

"Desigur, într-o zi atât de specială nu putea lipsi un moment cu adevărat unic: premierea celui mai onorabil absolvent al UAB, Dl. Voicu Aurel, care la aproape 90 de ani a absolvit studiile de Masterat în cadrul universității noastre!

Vă felicităm cu drag pentru perseverență și activitatea dumneavoastră ca student exemplu", este mesajul repezentanţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Aurel Voicu a fost primar al oraşului Cugir între 1996 şi 2004, ulterior fiind, timp de încă un mandat, viceprimar.

A fost o zi atât de magică astăzi! ?✨ Felicităm toți absolvenții PROMOȚIEI 2024 #UAB! Mulțumim tuturor, părinți,...

Publicată de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Romania, pagina oficiala pe Sâmbătă, 8 iunie 2024

 

×
Subiecte în articol: student master cel mai varstnic student
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close