Antena 3 CNN Actualitate Locale Ceața reduce vizibilitatea pe numeroase șosele din ţară

Ceața reduce vizibilitatea pe numeroase șosele din ţară

Autoritățile avertizează că ceața reduce vizibilitatea pe numeroase șosele din Moldova și Ardeal, fiind vizate drumuri din 10 județe. 

Ceața reduce vizibilitatea pe numeroase șosele din ţară
Ceața reduce vizibilitatea pe numeroase șosele din ţară
de Georgiana Adam    |    19 Mai 2024   •   08:08

Restricții de trafic sunt impuse pe șoseaua care leagă Miercurea Ciuc de Comănești, Bacău, deoarece în Harghita se desfășoară un pelerinaj.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că, duminică dimineaţa, nu sunt înregistrate evenimente rutiere care să determine restricții de circulație pe autostrăzi sau drumurile naționale.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A 1 București-Pitești, A 2 București-Constanța, A 3 București-Brașov, precum și DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu "circulația rutieră se desfășoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic reduse".

Șoferii sunt avertizați că din cauza ceții vizibilitatea este redusă sub 200 metri, pe mai multe artere rutiere din județele Bacău, Bistrița-Năsăud, Cluj, Galați, Iași, Neamț, Sălaj, Suceava, Vaslui și Vrancea.

Duminică, între orele 06:00 - 22:00, circulația autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este restricționată pe DN 12A, între Miercurea Ciuc (județul Harghita) și Comănești (județul Bacău), în vederea desfășurării pelerinajului care are loc cu ocazia Rusaliilor Catolice.

Pentru evitarea accidentelor rutiere, autoritățile le recomandă șoferilor "să adapteze viteza la condițiile de trafic și drum, asigurându-se bine înainte de fiecare manevră efectuată, să semnalizeze orice intenție de schimbare a direcției, să păstreze în mers o distanță regulamentară între autovehicule și să evite depășirile periculoase, precum și orice manevră riscantă".

×
Subiecte în articol: ceata Infotrafic
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Avertizare meteo imediată Cod Roșu de ploi torențiale. Lista localităților afectate
x close