Antena 3 CNN Actualitate Locale Cea mai frumoasă cascadă din lume, Bigăr, de nerecunoscut după inundațiile din Caraș-Severin

Cea mai frumoasă cascadă din lume, Bigăr, de nerecunoscut după inundațiile din Caraș-Severin

Desemnată în 2013 cea mai frumoasă cascadă din lume, cascada Bigăr din judeţul Caraş Severin este acum de nerecunoscut după ce inundațiile au făcut prăpăd în zonă.

o_1eb94hr74154s18lt2m3rm711dfb.jpg
de Cristina Tudorache    |    20 Iun 2020   •   18:11

Debitul cascadei Bigăr a crescut spectaculos, iar frumusețea de odinioară a acesteia a dispărut. Muschiul verde care ii dadea farmec cascadei a fost acoperit de apa cazuta din abundenta de pe versanti.

Cascada Bigăr a devenit cunoscută la nivel mondial în anul 2013, după ce site-ul american „The World Geography” a clasat-o pe primul loc în topul celor mai frumoase cascade din lume.

Imaginea pe care o creează perdelele de apă ce se revarsă peste stâncile acoperite de muşchi este de-a dreptul fermecătoare.

Judetul Caras-Severin a fost în ultimele zile sub avertizarea unor coduri rosii de ploi și inundații.

Vineri, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a deplasat în Caraș-Severin, unde  autoritățile au evacuat 20 de persoane cu ajutorul elicopterului și au fost la un pas de evacuarea a 500 de persoane ale căror case au fost în pericol de a fi inundate.

După ce apele au început să se retragă, situatia s-a stabilizat, dar autoritățile au rămas în alertă.

×
Subiecte în articol: inundatii Caras-Severin
Cele mai noi știri
Parteneri
x close