Antena 3 CNN Actualitate Locale Cathedral Plaza dispare din centrul Capitalei, după 18 ani de procese. Când începe demolarea clădirii de 19 etaje și cine o plătește

Cathedral Plaza dispare din centrul Capitalei, după 18 ani de procese. Când începe demolarea clădirii de 19 etaje și cine o plătește

cathedral plaza cladire bucuresti
Clădirea Cathedral Plaza din centrul Bucureștiului va fi demolată. Sursa foto: Arhiva Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    18 Oct 2024   •   18:37

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, vineri, că judecătorii de la Curtea de Apel București au dat o decizie definitivă împotriva intrării în legalitate a clădirii Cathedral Plaza, astfel că imobilul de 19 etaje construit ilegal în centrul Bucureștiului va fi demolat, după 18 ani de procese.

„Așa cum am așteptat 18 ani pentru a demola această clădire, să știe și cei care se cred azi de neatins că le vom demola peste 5, 10 sau 20 de ani clădirile ilegale pe care le construiesc azi”, a transmis primarul general, într-o conferință de presă.

Nicușor Dan spune că demolarea costă 5-8 milioane euro, care vor fi plătite de PMB și vor fi solicitate de la Primăria Sectorului 1, pentru că primarul sectorului 1 a dat autorizația.

Demolarea va începe, cel mai probabil, peste un an

Primarul a spus că probabil într-un an de zile va fi dată o decizie definitivă privind suspendarea decizie de primar pentru demolare și va începe demolarea:

„Am dat o dispoziție de demolare în 2022, proprietarul a obținut suspendarea în instanță. Singurul motiv al suspendării a fost un litigiu de intrare în legalitate. Această chestiune nu mai există de azi. Estimativ, într-un an de zile vom avea o decizie definitivă și vom începe demolarea.”

Nicușor Dan a spus că procesele pentru demolarea Cathedral Plaza au costat municipalitatea în jur de 30-40.000 de lei.

La orice fel de construcție trebuie o expertiză tehnică înainte de demolare. Expertul va spune pașii de urmat, în ce etape trebuie să demolezi pentru a nu pune în pericol clădirile din jur, a explicat primarul general.

×
Parteneri
x close