Antena 3 CNN Actualitate Locale "Casa hobbiților", un nou obiectiv turistic la marginea Sibiului. Povestea Boierului Ilie, românul îndrăgostit de viața trăită în mijlocul naturii

"Casa hobbiților", un nou obiectiv turistic la marginea Sibiului. Povestea Boierului Ilie, românul îndrăgostit de viața trăită în mijlocul naturii

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 17:27 28 Iul 2023 Modificat la 17:29 28 Iul 2023
Casa hobbitilor
"Casa hobbiților", un nou obiectiv turistic la marginea Sibiului. Povestea Boierului Ilie, românul îndrăgostit de viața trăită în mijlocul naturii Sursa foto: Silvana Armat

Originar din Râmnicu Vâlcea, antreprenorul Emil Ilie Bratu s-a mutat în zona Sibiului de mai bine de 20 de ani, iar de aproape șase lucrează la acest proiect fascinant, numit "Casa hobbiților".

În vârstă de 40 de ani, antreprenorul s-a îndrăgostit pe loc de frumusețea naturii și de stilul de viață din Cisnădioara, așa că  a început să construiască o casă de poveste, precum cele din celebrul film ”Stăpânul Inelelor”.

"Visul meu dintotdeauna a fost să trăiesc ca la țară, să am curte, grădină, verdeață, să cultiv propriile mele legume, să stau la aer curat... și mi-am dat seama că ce am eu aici seamănă mult cu povestea din film.

Gândiți-vă cum sunt ilustrați hobbiții în film și carte. Așa mi-a venit ideea să amenajez zona și să caut un proiect de casă în scop turistic”, a povestit cel care își spune Boierul Ilie.

Citește și: Localitate din România unde casele sunt încălzite cu apă geotermală. Oamenii plătesc de zece ori mai puțin întreținerea

"Casa hobbiților” de la Cisnădioara are o suprafață de peste 600 metri pătrați, fiind construită în șase ani.

”Boierul Ilie era bunicul meu, el chiar a fost boier pe vremuri. Oamenii în sat, când îl vedeau, așa îl strigau: Să trăiești, boierule!

În cinstea lui am decis să numesc acest obiectiv turistic ”Boierul Ilie”, îmi doresc ca cine vine în vizită să vină la mine acasă, eu locuiesc aici, nu te duci ca la muzeu”, a mai adăugat antreprenorul.

Casa hobbiților își va deschide porțile pentru vizitatori în luna august, iar pentru început, se va putea vedea exteriorul și se vor putea face fotografii.

Taxa de intrare va fi de 20 de lei pentru adulți, urmând să fie stabilit un preț mai mic pentru copii.

”Știu că mai există astfel de obiective turistice în județul Sibiu, cel mai cunoscut fiind Castelul de Lut.

Eu vreau să vină oamenii în vizită ca la mine acasă, mă îmbrac în hobbit, îi aștept cu drag, povestim, le explic totul, facem poze. Nu vreau să se simtă ca la muzeu, ci ca la Boierul Ilie acasă”, a mai spus Boierul Ilie, potrivit turnulsfatului.ro.

×
x close