Antena 3 CNN Actualitate Locale Care ar fi cauza exploziei de la Dedeman. Primar Botoșani: ”Victimele sunt angajați ai magazinului!”

Care ar fi cauza exploziei de la Dedeman. Primar Botoșani: ”Victimele sunt angajați ai magazinului!”

Explozia s-a produs vineri, în jurul orei 10:30

Care ar fi cauza exploziei de la Dedeman. Primar Botoșani: ”Victimele sunt angajați ai magazinului!”
Care ar fi fost cauza exploziei de la magazinul Dedeman. Primar Botoșani: ”Victimele sunt angajați ai magazinului!”
de Laura Dinu    |    07 Iun 2024   •   11:19

Update 11:20. Primarul orașului Botoșani susține că magazinul Dedeman unde a avut loc explozia nu se află pe raza municipiului Botoșani și că ”primăria, autoritățile locale, nu au competențe în verificarea funcționării acestuia”. 

”Informația pe care am primit-o și eu este că s-a produs la instalația de gaze a acestui magazin de bricolaj, care nu este pe raza municipiului Botoșani, este în imediata vecinătate a magazinului, iar în zonă nu mai sunt alte magazine sau locuințe care să fie afectate. 

Toate pericolele au fost îndepărtate iar colegii de la situații de urgență, medicii, polițiștii de la circulație, acționează chiar în aceste momente.

Nu au mai fost găsite victime de când sunt eu aici care să fie transportate la spital, iar cele care au fost transportate au arsuri de gradul 1 și 2, iar una dintre persoane este în stare mai gravă”, a mai spus primarul.  

Update 11:15. Surse Antena 3 CNN spun că ieri ar fi fost instalata o centrală pe gaz, undeva în zona de birourilor, iar cel mai probabil aceasta ar fi fost și cauza exploziei. 

Primarul Municipiului Botoșani a anunțat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, care ar fi fost motivul exploziei urmate de incendiu de la magazinul Dedeman. 

Potrivit acestuia, 10 persoane au suferit arsuri și au fost transportate la spital. 

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. 

”Din informațiile pe care mi le-au oferit colegii este vorba despre zece victime care au fost deja transportate la spital. Nu avem nicio persoană decedată, victimele sunt cu arsuri de diverse grade”, a afirmat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

”Înțeleg că a fost o defecțiune la rețeaua de alimentare cu gaze din interiorul magazinului”, a mai spus el. 

Din primele informații, se pare că niciun client nu ar fi fost rănit. 

”Victimele sunt angajați ai magazinului, pentru că explozia s-a produs în zona de birouri a magazinului. Toți cei zece oameni au fost transportați la spital.

Din informațiile pe care le avem, nu este vorba de niciun client”, susține primarul.

Acesta a declarat că în acest moment nu există informații cu privire la alte victime prinse sub dărâmături.

Incendiul a fost lichidat

”În urmă cu puțin timp, a avut loc o explozie urmată de incendiu la un magazin de bricolaj din municipiul Botoșani, județul Botoșani. Până la acest moment, 10 persoane au fost rănite și primesc îngriji medicale, iar alte 110 persoane, angajați și clienți, s-au autoevacuat.

De asemenea, au fost constituite echipe de căutare salvare, care verifică dacă există și alte persoane rămase blocate.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate mai multe echipaje de intervenție ale ISU, IGAv și Serviciul Județean de Ambulanță.

Totodată, având în vedere amploarea situației de urgență, elicopterul SMURD de la Iași a fost trimis în zona, iar avionul SMURD este în așteptare pregătit să intervină. Misiunea este în dinamică”, se arată în comunicatul IGSU. 

×
Subiecte în articol: Dedeman Botoșani explozie
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Kamala Harris contrată de un jurnalist CNN când a spus că Biden a fost „puternic”
x close