Doi tineri din Buzău, foști studenți la Agronomie, au pornit de la zero o afacere care s-a dovedit a fi un succes, anume plantarea de căpșuni în câmp, pe o suprafață care se întinde pe două hectare.
Chiar dacă în această perioadă căpșunile se coc doar în spații protejate, pe câmpul din apropierea localității Săhăteni sunt adunate, o dată la două zile, fructe dulci și aromate.
"Căpșunile sunt adunate cu atenție, una câte una, apoi sunt așezate cu grijă în caserole. Culegătorii știu să aleagă după aspect fructele cele mai gustoase, iar lădițele sunt umplute rapid", spune Andra Luiza Constantin, proprietar plantație.
De asemena, tinerii nu duc lipsă de clienți în această perioadă, întreaga producție fiind distribuită în supermarketuri și magazine din București, Ploiești, Brăila, Focșani și Buzău.
Un kilogram de căpșuni proaspete se vinde cu 30 de lei.
Plantația din câmp va rodi până la începutul lunii noiembrie, iar dacă temperaturile sunt propice, acestea vor putea fi culese chiar și în luna decembrie.