Antena 3 CNN Actualitate Locale Canicula face victime în România: un bărbat a murit și alte două persoane sunt în comă. Zece oameni au leșinat pe stradă

Canicula face victime în România: un bărbat a murit și alte două persoane sunt în comă. Zece oameni au leșinat pe stradă

New Project - 2024-07-16T221855.631
Imagine cu caracter ilustrativ | Sursă foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    16 Iul 2024   •   22:19

Canicula face victime și în România. Marți, un bărbat de 50 de ani a murit, iar două persoane, printre care și un vatman de 56 de ani, au intrat în comă din cauza căldurii, la Timișoara. Purtătorul de cuvânt al SAJ Prahova a declarat luni că zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au leșinat pe stradă din cauza arșiței.

Canicula a provocat moartea unui bărbat și a băgat în comă alte două persoane. Printre acestea și un vatman de 56 de ani. 

Codul roșu de caniculă a provocat decesul unui bărbat de 50 de ani. Acesta a leșinat în stradă, iar trecătorii au anunțat medicii de pe ambulanță. Bărbatul a fost resuscitat, însă, din nefericire, fără succes. În momentul prezentării în UPU Timișoara, victima avea o temperatură corporală de 43 de grade Celsius. 

Un bărbat de 48 de ani a ajuns la spital în comă cu o profundă stare de hipertermie. Starea acestuia este gravă, iar cadrele medicale au decis internarea lui pe secția de ATI. 

Printre victimele caniculei se numără și un vatman de 56 de ani, care a fost preluat de medicii de pe ambulanță direct din cabina mijlocului de transport în comun. Bărbatul prezenta o temperatură corporală de 42,5 grade și era complet confuz. Imediat a fost transportat la spital acolo unde medicii i-au acordat tratament de specialitate și au decis internarea lui. 

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la expunerea în soare în aceste zile. Este recomandată evitarea ieșirii din case și hidratare corespunzătoare. 

Zece persoane care au leșinat pe stradă, din cauza caniculei, au fost preluate în ultimele zile de ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova, un bărbat de 74 de ani fiind găsit în comă, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al SAJ Prahova, George Duţă, a declarat luni că în perioada 12-14 iulie au fost înregistrate zece solicitări pentru persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit lipotimii în locuri publice, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre persoane vârstnice.

Un caz mai grav a fost cel al unui bărbat de 74 de ani care, duminică, la ora 16,00, a fost preluat în comă şi cu o temperatură a corpului de circa 40 de grade din parcarea unui magazin de bricolaj, a precizat sursa citată.

La nivelul SAJ se înregistrează o creştere a numărului de solicitări, de la o medie de circa 320 pe zi, la 370-400 pe zi, a menţionat purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Potrivit acestuia, toate ambulanţele sunt dotate cu aer condiţionat.

×
Subiecte în articol: Timișoara prahova lesinat canicula
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close