Antena 3 CNN Life Canguri, şerpi, veveriţe și alte animale exotice, găsite de Poliție și Garda de Mediu în mai multe locuinţe din Iaşi

Canguri, şerpi, veveriţe și alte animale exotice, găsite de Poliție și Garda de Mediu în mai multe locuinţe din Iaşi

animale locuinte iasi control politie
Pentru neregulile constatate au fost dispuse măsuri legale. Sursa foto: IPJ Iaşi
de Claudia Popovici    |    09 Oct 2024   •   22:34

Mai multe animale sălbatice şi exotice, printre care şi specii protejate de lege, au fost găsite de poliţişti şi comisari ai Gărzii de Mediu în urma unor controale la mai multe locuinţe din Iaşi, anunţă Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași, într-un comunicat de presă.  

„În perioada 12.09.2024 – 07.10.2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Iași și cu sprijinul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au realizat activități specifice de control cu privire la deținerea speciilor de animale protejate de lege, la domiciliile mai multor persoane fizice despre care existau date că au preocupări în acest sens.

Cu acest prilej, s-a stabilit că persoanele vizate dețin mai multe animale, precum păsări exotice, exemplare de alpaca, veverițe, canguri, șerpi, șopârle și varani.

Pentru neregulile constatate au fost dispuse măsuri legale conform competențelor, de către organele de control.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor reamintesc faptul că acțiunile întreprinse pentru comercializarea, deținerea, transportul sau schimburile în orice scop a animalelor ce aparțin anumitor specii de animale autohtone protejate de lege, pot reprezenta infracțiuni și se pedepsesc conform legislației în vigoare. 

Astfel, conform normelor aplicabile în domeniu, sunt interzise: orice formă de recoltare, capturare, ucidere sau vătămare a exemplarelor aflate în mediul lor natural; perturbarea intenționată în cursul perioadei de reproducere, de creștere, de hibernare și de migrație; deteriorarea sau distrugerea cuiburilor din natură", a transmis IPJ Iaşi.

×
Subiecte în articol: cangur animale salbatice animale exotice
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close