Antena 3 CNN Actualitate Locale Biserica Izvorul Tămăduirii din Constanţa va fi demolată | Decizia este definitivă

Biserica Izvorul Tămăduirii din Constanţa va fi demolată | Decizia este definitivă

Biserica Izvorul Tămăduirii din Constanţa, cunoscută drept biserica de pe trotuar, trebuie demolată. 

biserica demolata constanta antena 3
Biserica Izvorul Tămăduirii din Constanţa va fi demolată | Decizia este definitivă Sursa foto: Antena 3
de Cătălina Buzoianu    |    07 Iul 2023   •   08:44

Instanţa a confirmat decizia primăriei, autorităţile pot începe acum procedurile pentru desfiinţarea lăcaşului de cult, iar decizia este definitivă.

Magistrații de la Tribunalul Constanța sunt cei care au avut ultimul cuvânt. Ei au respins definitiv toate apelurile formulate de Parohia Izvorul Tămăduirii și Arhiepiscopia Tomisului.

În plus, Parohia Izvorul Tămăduirii și Arhiepiscopia vor trebui să-i achite primarului municipiului Constanța suma de 1.300 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

În ianuarie, magistrații respinseseră în prima instanță contestația la executarea silită formulată de către Parohia Izvorul Tămăduirii. 

Decizia venea atunci după ce tot o instanță de judecată decisese autorizarea primarului municipiului Constanța de a desființa lucrările considerate a fi drept ilegale la Biserica Izvorul Tămăduirii din oraș, cunoscută drept și "biserica de pe trotuar". 

Pe parcursul proceselor, Arhiepiscopia Tomisului a susținut că o biserică, imediat după sfințire, trece în proprietatea unității de cult din cadrul eparhiei de pe teritoriul căreia a fost edificată, împreună cu terenurile și clădirile aferente. 

Numai că magistrații au precizat că sfințirea unei biserici nu poate fi egală cu dobândirea dreptului de proprietate. 

Rămâne de văzut dacă Primăria Constanța va trece la desființarea acestui lăcaș de cult. 

În ultimii ani, enoriașii din zona respectivă s-au declarat împotriva unei astfel de decizii, ba chiar au și protestat și au făcut un lanț uman în jurul lăcașului de cult, susținând că aceasta nu ar trebui să fie demolată.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close