Antena 3 CNN Actualitate Locale Bicicletele cumpărate la Focșani cu bani europeni au fost vandalizate. Primăria face apel la bunul simț al cetățenilor

Bicicletele cumpărate la Focșani cu bani europeni au fost vandalizate. Primăria face apel la bunul simț al cetățenilor

bicicleta vandalizata focsani
Bicicletă vandalizată în Focșani. Sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului Focșani
de Mia Lungu    |    05 Aug 2024   •   17:48

Primăria municipiului Focşani a sesizat organele de cercetare penală după ce mai multe biciclete achiziţionate de municipalitate în cadrul unui proiect cu fonduri europene au fost vandalizate, a informat administraţia locală, potrivit Agerpres.

"Primăria Municipiului Focşani face un apel către utilizatorii sistemului de bike-sharing să respecte regulile de utilizare a bicicletelor pentru ca un număr cât mai mare de cetăţeni să poată folosi în condiţii civilizate acest mijloc de transport.

Din păcate, printre cei peste două mii de utilizatori din Municipiul Focşani care şi-au făcut deja conturi pentru a închiria bicicletele există persoane certate cu bunul simţ, care recurg la acte de vandalism prin care distrug bunurile publice", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Focşani.

Potrivit municipalităţii, de la inaugurarea sistemului de bike-sharing au fost identificate mai multe situaţii în care elemente ale cadrului bicicletelor au fost rupte sau îndoite, accesorii rupte, furate şi chiar echipamente vopsite cu spray şi au fost identificate chiar cazuri în care s-a încercat furtul unor biciclete, deşi acestea sunt monitorizate prin GPS.

"Îi avertizăm pe cei care recurg la asemenea fapte că Regulamentul pentru utilizarea sistemului de închiriere a bicicletelor în regim self-service prevede sancţiuni dure. Pentru nereturnarea bicicletei în cel mult 12 ore de la expirarea duratei maxime, respectiv ora 24 din ziua utilizării, se aplică o penalizare în valoare de 200 lei şi vor putea fi sesizate organele de cercetare penală, considerându-se furt.

Se pot solicita inclusiv despăgubiri în valoare de 4.200 lei, contravaloarea unei biciclete, dacă aceasta nu este recuperată în stare de funcţionare de la ultimul utilizator", a precizat Primăria.

Pentru toate distrugerile constatate până în prezent, au fost sesizate organele abilitate.

De asemenea, Primăria Focşani a făcut apel către locuitorii municipiului să nu asiste impasibili la actele de vandalism, ci să apeleze numărul unic de urgenţe 112 sau dispeceratul Poliţiei Locale Focşani atunci când sunt martorii unor astfel de acte.

Sistemul de bike sharing a fost realizat prin proiectul european "Dezvoltarea reţelei de piste dedicate circulaţiei bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing", bicicletele putând fi utilizate/închiriate doar de către persoane care au împlinit vârsta de 14 ani.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close