Antena 3 CNN Actualitate Locale „Alo, Salvarea? Mama şi tata se sufocă!”. Bătrâni internaţi în spitale chiar de copiii lor, care vor să scape de ei de Revelion

„Alo, Salvarea? Mama şi tata se sufocă!”. Bătrâni internaţi în spitale chiar de copiii lor, care vor să scape de ei de Revelion

o_1b584866q1efi1qi31t9f3nav3p8.jpg
Foto: pixabay.com
de S.T.    |    30 Dec 2016   •   17:06

În preajma sărbătorilor, unii ieşenii preferă să-şi interneze părinţii bătrâni în spitale, în loc să le poarte de grijă.

Oamenii sună la 112 şi cer ajutor pentru părinţii lor, chiar dacă nu este cazul.

Un astfel de apel a fost înregistrat la Iaşi miercuri seara, când un bărbat din apropiere de Hârlău a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă şi a anunţat că mama şi tatăl său se sufocă şi că se simt foarte rău, amândoi în acelaşi timp, scrie adevarul.ro.

„Miercuri seara, un bărbat din judeţ a făcut o solicitare la 112 pentru ambii părinţi, simultan. Bărbatul a cerut ajutor pentru mama şi tatăl său, în vârstă de 82 şi 85 de ani, care s-ar fi sufocat. Echipajul care a intervenit a găsit doi pacienţi cu mai multe afecţiuni cronice, care nu reprezentau urgenţe medicale şi pentru care se putea face solicitare în orice altă perioadă a anulu”, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Potrivit urgentiştilor, practica internării în spital a părinţilor bătrâni este întânită mai ales în preajma celor trei mari sărbători de peste an, de Paşte, Crăciun şi Revelion.

×
Subiecte în articol: salvare ambulanta batrani spital revelion
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close