Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbat reținut după ce a încercat să păcălească aplicația informatică a Inspectorului Pădurii din Bistriţa-Năsăud

Bărbat reținut după ce a încercat să păcălească aplicația informatică a Inspectorului Pădurii din Bistriţa-Năsăud

Un bărbat, angajat al unei firme de exploatare a lemnului, a fost reținut de polițiști după că a încercat să păcălească aplicația informatică SUMAL 2.0 – Inspectorul Pădurii.

transport lemne
Bărbat reținut după ce a încercat să păcălească aplicația informatică a Inspectorului Pădurii din Bistriţa-Năsăud
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2024   •   19:42

Potrivit Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud bărbatul, în vârstă de 42 de ani, angajat al unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate exploatarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos, ar fi emis, pe raza comunei Bistrița Bârgăului, trei avize electronice de însoțire a materialului lemnos.

"Ulterior acesta ar fi introdus în aplicația informatică SUMAL 2.0 date nereale privind proveniența materialului lemnos, respectiv locul de încărcare și traseul urmat. Totodată, pentru crearea unei aparențe de legalitate, fotografiile introduse în SUMAL 2.0, au fost realizate asupra unui alt dispozitiv electronic și nu direct asupra mijlocului de transport folosit.

Avizele ar fi fost emise pentru transportul cantității de aproximativ 71 de metri cubi de material lemnos”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud într-un comunicat, potrivit timponline.ro.

În acest context, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, din cadrul Serviciului de Ordine Publică îl acuză pe individ de comiterea infracțiunilor de fals informatic și transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documentele specifice de transport.

Acum bărbatul se află în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marine Le Pen promite că va reduce ajutorul pentru Ucraina
x close