Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbat cu picioarele amputate, dus în braţe de un primar pentru a-i obţine ajutor de handicap, în Gorj

Bărbat cu picioarele amputate, dus în braţe de un primar pentru a-i obţine ajutor de handicap, în Gorj

Primarul din comuna Ioneşti a făcut un gest impresionant pentru un bărbat de 53 de ani, cu picioarele amputate, care are nevoie urgent de ajutor de handicap.

primar barbat picioare amputate gorj
Bărbat cu picioarele amputate, dus în braţe de un primar pentru a-i obţine ajutor de handicap, în Gorj Sursa foto: gorjonline.ro
de Claudia Popovici    |    31 Dec 2023   •   18:52

Faptele bune trăiesc prin oameni. Este şi cazul unui primar din comuna Ionești, care nu a rămas nepăsător la drama unui localnic rămas cu picioarele amputate, în urma unei boli nemiloase.

Edilul, Sorin Lambu, l-a dus în braţe pe Costel Turcu, un bărbat de 53 de ani din satul Gura Șușiței, pe la toate autorităţile medicale pentru a-l ajuta să obțină un ajutor de handicap.

De altfel, edilul cunoaște în detaliu povestea bărbatului, care după ce a rămas fără primul picior în urma artritei, comuna a participat la renovarea casei sale. 

La scurt timp Costel Turcu şi-a pierdut şi al doilea picior şi avea nevoie de un însoţitor pentru a putea obţine actele medicele pentru ajutorul de handicap.

Aşa că, încă odată primarul a data dovadă de omenie şi l-a ajutat.

”Am fost la DGASPC la Tg-Jiu, la comisie, dar până a ajunge acolo sunt o serie de documente și referate medicale pe care a trebuit să le facă pe la spitalele din Craiova. L-am dus în brațe peste tot. Nu avea cine. I-am fost alături și prin spital, la fiecare operație, pentru că ce-l de-al doilea picior i-a fost amputat în patru etape, după cum a evoluat boala”, a povestit primarul Sorin Lambu, potrivit gorjonline.ro.

Gestul impresionat al edilului l-a emoționat pe bărbat care a ţinut să îi mulțumească şi public pe reţelele sociale. 

"Vreau să mulțumesc și eu acestui mare OM, care nu din întâmplare a ajuns primar, care în brațe m-a purtat, având ambele picioare amputate, pe la toate instituțiile statului pentru a-mi obține drepturile”, a scris Costel Turcu.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close