Potrivit IPJ Dâmbovița, incidentul a avut loc, astăzi, pe DJ 702A, în localitatea dâmbovițeana Voia, acolo unde un bărbat de 31 de ani a fost oprit, ameninţat şi lăsat fără căruța cu lemne cu lemne.
"La data de 18 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Valea Mare au fost sesizați de un bărbat cu privire la faptul că i-a fost sustrasă căruța cu lemne.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că doi bărbaţi, prin adresarea de amenințări şi acte de violență, în timp ce se aflau pe DJ 702A, în localitatea Voia, ar fi deposedat persoana vătămată, un bărbat de 31 de ani, de materialul lemnos pe care îl transporta cu un atelaj hipo", precizează IPJ Dâmbovița, citat de stiridiaspora.ro.
Poliţiştii au efectuat două percheziții domiciliare în Voia, iar materialul lemnos a fost recuperat.
Guvernul plafonează prețul lemnului de foc la 500 de lei pentru un metru cub
Coaliţia de guvernare a decis să aprobe plafonarea la 500 de lei pentru un metru cub de lemn de foc şi interzicerea exportului.
Astfel, românii vor plăti 500 de lei pentru un metru cub lemne cu care se pot încălzi la iarnă.
Unde se vinde cel mai ieftin lemn de foc din România, sub preţul guvernului
Direcția Silvică Caraș-Severin pune pe piață lemn de foc cu livrare din depozit la maximum 320 lei, inclusiv TVA, același preț practic nemodificat încă din luna aprilie a acestui an.
Pe lângă sortimentul lemn de foc, Direcția Silvică pune pe piață și un sortiment de lemn de lucru (cu diametrul la capătul gros de maximum 24 cm) pe care populația îl utilizează în cele mai multe situații pentru încălzirea locuințelor.
Prețurile pentru acest sortiment diferă în funcție de specie. Fagul, de exemplu, are preț de vânzare 400 lei/mc inclusiv TVA, TVA care este de 19% în comparație cu cel al lemnului de foc, de 5%.
„În acest moment, numărul cererilor depuse de către populație la ocoalele silvice în vederea achiziționării de lemn pentru încălzire este destul mare, având situații cu perioade de așteptare chiar și de câteva săptămâni. Pe această cale asigurăm populația că facem toate eforturile să creștem volumul de lemn exploatat, astfel încât să acoperim întreg volumul solicitat“, a transmis directorul Direcţiei Silvice cărăşene, Ion Tabugan, citat de presa locală.