Postarea turistului a devenit în scurt timp virală. Oamenii şi-au exprimat opiniile pro şi contra dar salvamontiștii au avut o reacţie categorică.
„Pe Cornul Călțunului o familie din Sibiu (care a dorit să rămână anonimă și fără poze cu ei în postate) mi-a schimbat ziua. A montat o banca în Vf. Cornul Călțunului, să te poți odihni și admira Vf. Moldoveanu.
Am avut ocazia să stau printre primii pe ea. Până când ajungeți să vedeți și dvs, am pus câteva poze să știți ca nu e glumă! Respectul meu! A rămas că ne vedem la anul pe 14 august, în același loc și la aceeași ora!", a scris turistul pe grupul Trasee montane de pe Facebook.
Imaginile cu banca au stârnit un val de reacţii pe reţelele de socializare
„E cam ca nuca în perete, știu pare poetic o bancă pe munte, dar natura e una, Muntele e unic. Haideți, măcar pe el, sa îl pastram asa, măcar la altitudine sa fie o altă lume, diferită de ceea ce vedem zilnic", spune cineva.
„Nu prea merge banca ...sincer. Știu ca intențiile au fost bune, dar mai bine o lăsau jos undeva", spune un turist.
„Tot respectul pt acea familie", mai scrie cineva.
"Fumoasă iniţiativă", este de părere un alt turist.
Salvamont: "Nu poate să pună pe un traseu montan fiecare ce mai are pe acasă”
Reprezentanții Salvamont nu au apreciat demersul şi spun că banca ar trebui coborâtă de munte, mai ales că locul în care a fost amplasată este pe teritoriul judeţului Argeş, notează turnulsfatului.ro
„Este pe terenul Argeșului, nu în județul Sibiu. Nu poate face fiecare ce-l taie capul. Nu poate să pună pe un traseu montan fiecare ce mai are pe acasă, nu se încadrează în niciun tipar. Ar fi bine ca oamenii să înțeleagă că nu trebuie să se propage acest fenomen. Din punctul meu de vedere ar trebui coborâtă de acolo", a declarat sursei citate șeful Salvamont Sibiu,
Potrivit Wikipedia, vârful Călțun, cunoscut și ca Cornul Călțunului este un vârf muntos în Masivul Făgăraș, considerat uneori un vârf dublu împreună cu vârful Lespezi, având altitudinea de 2.505 metri.
Este recunoscut prin masivitatea sa vizibilă cu precădere dinspre partea nordică. La poalele sale se află lacul glaciar Călțun, precum și refugiul montan omonim, ridicat de divizia de Salvamont Sibiu.