Acesta susține că venea la centru de cel puțin 2-3 ori pe săptămână, însă nu știa că acele persoane erau cazate la subsol.
Ulterior, fondatorul a recunoscut că, de fapt, ar fi fost patru persoane în grad de handicap sever aduse de la București. Acestea au fost găsite într-o stare avansată de degradare.
Cu toate acestea, bărbatul susține că, la momentul controlului, persoanele găsite la subsol nu ar fi fost cazate acolo, ci, fiind libere prin centru, aveau posibilitatea de a se plimba peste tot. Acesta ar fi fost motivul pentru care o parte din beneficiari ar fi fost găsiți acolo.
Cosmin Papuc a declarat, de asemenea, că, după control, toți angajații centrului, 17 la număr, au demisionat. De asemenea, spune că licențele de funcționare ale centrului au fost retrase de autorități.
Bărbatul a fost audiat de poliție, însă se consideră nevinovat.
Important de menționat este faptul că, în urmă cu două săptămâni, un alt azil din Târgu Mureș, aparținând aceluiași patron, a fost închis.
Citește și: Încă un cămin al groazei, descoperit în Voluntari! 26 de beneficiari erau ținuți în sere
”În jurul orei 13 am ajuns aici, poarta era închisă cu un lanț gros și un lacăt. În interior am solicitat să vedem fiecare încăpere în parte.
Undeva, în partea stângă, erau scări. Am întrebat ce este acolo, ne-au spus că este spălătoria. Am coborât la subsol, într-adevăr era o spălătorie și niște perdele.
În spatele perdelelor erau ascunse mai multe persoane cu dizabilități într-o stare gravă. Era o cameră plină cu materiale de construcții, fără ferestre, ferestrele erau acoperite cu saci de plastic.
Persoanele acestea zăceau pe saltele murdare de urină, fecale, sânge, iar o tânără se afla într-o stare gravă de malnutriție. Era piele și os, era acoperită de muște”, a povestit Georgiana Pascu, manager de program în cadrul Centrului de Resurse Juridice.