Termoenergetica estimează că cele mai multe avarii vor fi remediate în cursul zilei de astăzi.
„Țeava se poate sparge oricând... vara, iarna, când e ger sau nu. O problemă este această variație mare de temperatură între noapte și zi. Dar cauza principală este vechimea rețelei”, a spus directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, la Digi24.
Locuitorii Capitalei care vor să obțină informații despre starea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul București au la dispoziție aplicația de mobil TERMOALERT. Utilizatorii primesc notificări cu privire la orice avarie sau întrerupere în furnizarea agentului termic.
LISTA CU BLOCURILE AFECTATE DE AVARIE
Termoenergetica nu se confruntă doar cu problema stării avansate de degradare a rețelei, ci și cu o lipsă de personal, spunea, în luna noiembrie a anului trecut, Claudiu Crețu.
„Avem pierderi în reţea de 2.000 de tone de apă fierbinte pe oră. Dincolo de irosire, de problemele financiare generate de aceasta şi de pericolul surpării la care sunt expuse zone întregi din Bucureşti, agentul termic nu poate ajunge până la capetele de reţea.
Aşa se face că bucureştenii din zone precum Tei şi Colentina nu au apă şi căldură la temperaturi optime. Soluţia pentru reducerea acestor pierderi este angajarea mână de lucru, de aproximativ 200 de oameni, avem nevoie de sudori pentru repararea punctuală a ţevilor.
Dar legea mă opreşte să fac asta. Sunt companie cu pierderi şi nu pot angaja”, a explicat directorul general Claudiu Creţu.