Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei asistenți medicali din Constanța, reținuți pentru că luau bani pentru a urgenta formalităţile de predare a trupurilor persoanelor decedate

Trei asistenți medicali din Constanța, reținuți pentru că luau bani pentru a urgenta formalităţile de predare a trupurilor persoanelor decedate

Trei asistenţi medicali de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au fost reţinuţi pentru luare de mită în formă continuată, fiind acuzaţi că au primit bani pentru a urgenta formalităţile de predare a trupurilor persoanelor decedate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2024   •   18:19

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalului Constanţa au anunţat, luni, că procurorii au început urmărirea penală faţă de trei persoane pentru luare de mită în formă continuată.

"Ofițerii DGA – Serviciul Județean Anticorupție Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au efectuat astăzi un număr de cinci percheziții, dintre care două la unități medicale, respectiv Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa şi la Morga Cimitirului Central Constanța și trei la domiciliul unor persoane, într-o cauză penală privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție de către asistenți medicali care condiționau eliberarea certificatelor de deces, de obținerea unor beneficii.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în perioada aprilie-mai 2024, inculpații, asistenţi medicali la cele două unități medicale menționate, ar fi primit de la un investigator sub acoperire, autorizat de procuror în acest sens, diferite sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor (îmbălsămare, toaletare, îmbrăcare şi predare către aparţinători a corpurilor persoanelor decedate în spital, scutite de autopsie sau asupra cărora fuseseră efectuate autopsii anatomo-patologice ori medico-legale), în special pentru urgentarea formalităţilor necesare predării defuncţilor către aparţinători.

Astfel, în sarcina unui inculpat s-a reţinut că la datele de 10.04.2024, 12.04.2024, 23.04.2024 și 8.05.2024, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul Serviciului de anatomie patologică – Compartimentul Prosectură, a fi primit câte 200 de lei în fiecare zi.

În sarcina celui de-al doilea inculpat s-a reţinut că la datele de 15.05.2024 și 16.05.2024, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul Serviciului de Medicină Legală, a primit câte 400 de lei în fiecare zi. În sarcina unui al treilea inculpat s-a reţinut că la datele de 20.05.2024 și 21.05.2024 a primit câte 500 de lei în fiecare zi", se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close