Antena 3 CNN Actualitate Locale Natura s-a dezlănţuit! Drumuri distruse de viitură și sate izolate, în mai multe județe

Natura s-a dezlănţuit! Drumuri distruse de viitură și sate izolate, în mai multe județe

O viitură a inundat duminică două sate din Arad, în urma viiturii și a torenților din Bazinul Hidrografic "Criș Alb". Probleme sunt și în Hunedoara și Buzău, după o rupere de nori.

inundatii Arad
de Silvia Preda    |    25 Iun 2023   •   15:20

În urma fenomenelor meteorologice periculoase cod portocaliu de viituri și torenți în Bazinul Hidrografic "Criș Alb" în zona localității Buceava Șoimuș s-a produs o viitură care a inundat două sate.

ISU Arad a trimis în zonă doua echipaje de la Garda nr.2 de interventie Gurahonț, un ofițer, patru subofiteri și trei soldați, pentru o misiune de recunoaștere.

Salvatorii încearcă să traverseze cursul de apă pe jos 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cele doua echipaje nu au putut pătrunde cu autospeciala de intervenție și autospeciala Duster în localitate, drumul fiind rupt de viitură.

"Se încearcă pătrunderea pe jos prin traversarea cursului de apă", transmit reprezentanții ISU Arad.

Citeşte şi: Cod roșu și Cod portocaliu, de ploi torențiale! Atenţionare meteo imediată de la ANM, pentru localități din mai multe județe

Hunedoara: Patru sate izolate după ploile din ultimele ore

Patru sate din județul Hunedoara sunt izolate, duminică, după inundațiile din ultimele ore. Potrivit ISU Hunedoara, sunt circa 200 de persoane la care nu se poate ajunge. 15 localități au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică, fiind afectate peste 1.200 de persoane.

Potrivit ISU Hunedoara, sunt patru sate izolate: Cerbăl, Vălari, Ulm și Arămieș, în care ar fi aproximativ 200 de persoane.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a spus că la nivelul județului au fost afectate 33 de localități în Ținutul Pădurenilor și pe Valea Mureșului. 

„15 localități au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică, fiind afectate peste 1.200 de persoane. 23 de persoane au fost evacuate de echipele de intervenție și mai multe drumuri județene și comunale au fost afectate”, spune Nistor.

Și Nistor spune că există localități izolate din cauza drumurilor de acces care au fost afectate de inundații, dar în aceste zone se acționează cu prioritate.

La nivelul județului Hunedoara, în ultimele 24 de ore au fost în vigoare mai multe avertizări cod portocaliu și cod roșu de vreme rea.

Probleme în Buzău din cauza cantităților de ploaie

Circulația este întreruptă pe DJ 203L, în comuna buzoiană Brăești, unde trecerile provizorii prin râul Bălăneasa, amenajate ca variante provizorii pe perioada reconstruirii podurilor din zonă, au devenit impracticabile în urma viiturilor. De altfel, hidrologii au prelungit alerta Cod portocaliu.

Conform Prefecturii Buzău, s-a luat legătura cu administratorul drumului - CJ Buzău, pentru remedierea situației.

De asemenea, sunt probleme de acces și în Bozioru.

„Pe DJ 203 L sunt două poduri afectate și nu se mai circula deloc (la intrare în Bozioru și la intrare in Brăești), însă nu e nicio localizate total izolată, întrucât sunt rute ocolitoare. De la Brăești se poate ieși pe Lopatari și Odăile, iar din Bozioru se poate ieși pe Colți”, a informat Prefectura.

×
Subiecte în articol: Arad viitura Buceava Șoimuș inundatii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close