Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România care va implementa o aplicație pentru a transmite în timp real când întârzie autobuzul

Orașul din România care va implementa o aplicație pentru a transmite în timp real când întârzie autobuzul

Un oraș din România vine în ajutorul cetățenilor grăbiți care circulă cu mijloacele de transport în comun. Prin urmare, autoritățile vor implementa o aplicație ce va transmite în timp real date despre transportul în comun şi va transmite alerte când autobuzele nu ajung la ora programată.

aplicatie autobuz intarziat brasov timp asteptare
Orașul din România care va implementa o aplicație pentru a transmite în timp real când întârzie autobuzul Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2024   •   16:51

Realizarea unei aplicaţii dedicate transportului în comun care să ofere acces la informaţii actualizate în timp real despre reţeaua de transport a Regiei de Transport public din municipiu a fost cel mai votat dintre proiectele propuse în cadrul unui programul de bugetare participativă în cadrul căruia Primăria Braşov finanţează implementarea proiectelor votate de braşoveni.

Aplicaţia va furniza estimări precise ale timpului de sosire în staţiile selectate, utilizând date în timp real şi dispozitive care transmit locaţia autobuzelor, iar în cazul apariţiei unor întârzieri, aplicaţia va trimite o notificare, informează Primăria Braşov.

Ideea le aparține unor tineri cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani. 

"Este o sursă de inspiraţie pentru operatorul de transport, care deja a demarat procedurile pentru implementarea unei astfel de aplicaţii", transmite Primarul Allen Coliban. 

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close