Antena 3 CNN Actualitate Locale Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, recuzată în dosarul accidentului de la 2 Mai. Procesul s-ar putea relua de la început

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, recuzată în dosarul accidentului de la 2 Mai. Procesul s-ar putea relua de la început

Două decizii venite în aceeași zi au dus la îndepărtarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din dosarul lui Vlad Pascu, care a ucis cu mașina doi tineri în timp ce conducea drogat, anul trecut, în localitatea 2 Mai.

de Raluca Butan    |    22 Mai 2024   •   09:53

Astfel, Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat marți, 21 mai 2024, transferul judecătoarei Popoviciu de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța începând cu data de 1 iunie 2024.

Dacă ar fi fost doar această decizie, Popoviciu, care s-a remarcat printr-o serie de gafe scandaloase, ar fi rămas să judece și joi, la următorul termen al procesului.

Însă o altă decizie, luată în aceeași zi, a grăbit lucrurile: magistrații Secției Penale a Judecătoriei Mangalia au admis, marți, cererea de recuzare a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu din dosarul tragediei de la 2 Mai, proces în care Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă.

Cererea de recuzare a fost depusă de părinții lui Sebastian Olariu, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu.

Ancuța Popoviciu a tăcut din nou în fața presei, după ce a fost recuzată în procesul lui Vlad Pascu

Drept consecință, un alt magistrat va prelua cazul de la următorul termen, 23 mai.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian, a declarat că mutarea și recuzarea din dosar a judecătoarei Ancuța Popoviciu oferă speranță că se va face dreptate victimelor.

Judecătoarea a fost filmată de echipele de jurnaliști miercuri dimineață, la judecătoria din Mangalia, a doua zi după deciziile de recuzare și mutare.

Ea a refuzat să răspundă oricărei întrebări.

Gafele judecătoarei Popoviciu au scandalizat România

Notorietatea Ancuței Popoviciu a atins cote neașteptate după ce, la unul dintre termenele anterioare, a cerut buletinul lui Sebastian Olariu, tânărul ucis de Vlad Pascu, neștiind că victima nu mai este în viață și dovedind astfel în mod indirect că nu a studiat dosarul.

Mai recent, Popoviciu a dat un adevărat "recital", întrebând-o pe mama Robertei Dragomir dacă a participat la înmormântarea fiicei sale.

De asemenea, judecătoarea i-a chestionat pe supraviețuitorii accidentului provocat de Vlad Pascu dacă tinerii uciși, Sebastian Olariu și Roberta Dragomir, se aflau "la locul faptei".

Aceste gafe, dar și refuzul de a schimba încadrarea penală a lui Vlad Pascu de la ucidere din culpă la omor calificat, i-au determinat pe părinții victimelor să își exprime scepticismul în legătură cu capacitatea acestui magistrat de a judeca în mod corect procesul.

"Din punctul meu de vedere, este o ușurare că această procedură își va urma cursul fără judecătoarea care a creat atâta emoție negativă în spațiul public și mă bucur că există o solicitare de mutare rezolvată de CSM", a reacționat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, la vestea că Ancuța Popoviciu a fost, simultan, recuzată din dosarul Pascu și mutată de la judecătoria Mangalia.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close