Antena 3 CNN Actualitate Locale Alertă în Chilia Nouă! Sirenele de apărare antiaeriană au răsunat din nou în mijlocul nopţii

Alertă în Chilia Nouă! Sirenele de apărare antiaeriană au răsunat din nou în mijlocul nopţii

A fost din nou alertă în Chilia Nouă. Sirenele de apărare antiaeriană au răsunat în mijlocul nopţii. Între timp, Ministerul Apărării a extins zona în care caută fragmente de dronă la graniţa cu Ucraina. Militarii scotocesc fiecare metru pătrat de pe malul românesc al Dunării şi în apropiere de satele care fac parte din comună Ceatalchioi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2023   •   09:17

Oamenii de acolo sunt terorizați în fiecare noapte de atacurile ruşilor, suflul exploziilor lăsându-i de multe ori fără geamuri la case.

De asemenea, un glonţ a pătruns acoperişul unei locuinţe. Fragmentele de dronă găsite trebuie să fie analizate la Ministerul Apărării, care trebuie să-i informeze apoi pe președinte și pe aliați.

Alarmele sună neîncetat în localitatea Plauru, zona în care au fost descoperite presupusele bucăţi de drone ruseşti.

De altfel, Armata Română a detaşat mai mulţi militari care au căutat resturi ale aparatelor de zbor. Exploziile au loc în fiecare zi. Inclusiv seara trecută, localnicii au surprins momentul în care o dronă a atacat silozurile de pe celălalt mal al Dunării. 

Citeşte şi: Ce se ascunde în spatele erorilor MApN cu drona rusească. Explicaţiile celor mai importanţi generali ai Armatei Române

Suflul exploziilor este atât de puternic încât localnicii s-au trezit cu geamurile sparte şi nu este prima oară când li se întâmplă asta. Oamenii spun că intensitatea atacurilor este din ce în ce mai mare. 

"Atacul a fost groaznic, unde de şoc este foarte puternică. În momentul în care o dronă a lovit un rezervor de combustibil au sărit geamurile de pe scara scării, peste tot numai cioburi", a declarat un  localnic. 

Ministerul Apărării Naţionale continuă investigațiile pentru a stabili dacă fragmentele găsite aparţin sau nu unei drone rusești. Între timp, mai mulţi locuitori ai comunei Ceatalchioi i-au în calcul să părăsească locuințele de teama că un astfel de aparat ar putea să cadă pe casa lor. 

×
Subiecte în articol: atac cu drone
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close