Antena 3 CNN Actualitate Locale Agricultorii români ar putea fi înlocuiți de tractoarele autonome. Cât costă și ce poate face un astfel de utilaj

Agricultorii români ar putea fi înlocuiți de tractoarele autonome. Cât costă și ce poate face un astfel de utilaj

tractor autonom romania
Tractor autonom funcțional în România. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    12 Iul 2024   •   23:27

Agricultorii din ferme ar putea fi înlocuiți de tractoarele autonome. Este previziunea producătorilor utilajelor complet tehnologizate. Un astfel de tractor autonom a ajuns și în partea de vest a țării.

Cu 250 de cai putere și o capacitate de lucru de până la 23 de ore pe zi, tractorul autonom concurează serios cu tractoriștii din marile ferme. Acest utilaj poate face toate muncile câmpului.

Fermierii însă nu sunt la fel de încrezători.

„Sunt puțin uimit de prezența lui. N-am avut de-a face cu el în zona noastră până acum și sperăm să ne adaptăm condițiilor și științei.

Eu am o părere proastă despre acest tractor care a venit la noi în fermă, nu știu, mi se pare prea mare laudă față de ce poate el să ducă. Deocamdată eu zic că omul nu este de înlocuit.”, spun oamenii.

Tractorul autonom este controlat de agricultor prin intermediul unui laptop sau chiar al telefonului mobil, transformand astfel agricultura intr-un loc de munca de birou.

„Fermierii din România chiar au o problemă cu personalul și intervine o necesitate nu doar din domeniul SF. Din ce știu, sunt peste 60 de unități funcționale în Australia, Anglia și fermieri care lucrează în felul ăsta compenseazaă și pentru lipsa de personal.”, a spus, la Antena 3 CNN, Cioroianu Marius, tehnician tractor autonom.

Prețul unui tractor autonom, dotat cu tehnologie de ultimă generație este în medie de 350.000 de euro, în funcție de dotările cerute de agricultori.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close