Antena 3 CNN Actualitate Locale Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Ungaria și-a deschis aeroport în Harghita. Primul zbor a aterizat deja la Remetea

Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Ungaria și-a deschis aeroport în Harghita. Primul zbor a aterizat deja la Remetea

Pe 17 iulie, un avion al companiei aeriene Aeroexpress, care zboară regulat între Budapesta și Cluj-Napoca, a aterizat pe aeroportul privat din comuna Remetea, județul Harghita.

360103305_1056591625722155_1369188045888800544_n
Sursa foto: Facebook/Johnny Hirlav
de Alexandra Dima    |    19 Iul 2023   •   11:47

Attila Balázs unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Ungaria a amenajat un aeroport privat în localitatea Remetea din judeţul Harghita, care este, de altfel, şi locul în care s-a născut. 

Un zbor de test a fost efectuat deja pe 17 iulie de către compania aeriană Aeroexpress. Zborurile comerciale, cu o frecvență zilnică, putea începe anul viitor, potrivit publicației Szekelyhon.ro, citată de economedia. Aeroportul va avea indicativul LRHR.

Aeronava Embraer 120ER cu 30 de oameni la bord care a aterizat pe aeroportul din Remetea, a făcut controlul de frontieră la aeroportul din Cluj-Napoca, astfel că pasagerii au ajuns în Harghita la o oră și jumătate de la plecare.

Pentru moment, cursele trebuie să aterizeze la Cluj-Napoca, Arad sau Târgu Mureș pentru controlul de frontieră.

Curse regulate Budapesta - Remetea, din 2024

Avionul a fost pe aeroportul din Remetea chiar de către omul de afaceri Attila Balázs, șeful grupului de companii Bayer, dar și de Barti Tihamér, președintele regional al UDMR Gheorghieni și primarul din Remetea, Albert Elemér Laczkó.

„De anul viitor, sunt în plan începerea a două zboruri zilnice între Remetea și Budapesta. Unul va fi pentru a transporta angajații companiilor noastre, iar al doilea va asigura trafic de pasageri accesibil oricui”, a spus Attila Balázs, care este și proprietarul și președintele clubului de hochei ACSH Gheorgheni.

Cu o avere estimată la peste 80 de milioane de euro, Attila Balázs îşi asigură 80% din forța de muncă a companiilor sale din regiunea sa natală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Harghita aeroport Remetea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close