Antena 3 CNN Actualitate Locale Administratorii parcului din Hunedoara unde o tiroliană s-a rupt dau vina pe copiii răniți: „Nu au căzut de la trei metri”

Administratorii parcului din Hunedoara unde o tiroliană s-a rupt dau vina pe copiii răniți: „Nu au căzut de la trei metri”

parc hunedoara copii cazuti tiroliana
Instalație din parcul unde a avut loc incidentul, stânga, ambulanță staționată la spital, dreapta. Sursa foto: Colaj Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    09 Iul 2024   •   23:52

Administratorii parcului de distracţii Dinosaur World Transylvania susţin că incidentul în care patru copii au fost răniţi, marţi, după ce au căzut cu o tiroliană, a fost cauzat de faptul că nu au fost respectate regulile de siguranţă, potrivit Agerpres.

"Incidentul s-a produs deoarece nu au fost respectate regulile de siguranţă la unul dintre jocurile noastre. În loc să se urce câte o singură persoană, au fost 7 copii pe acel joc, ceea ce a dus la căderea lor de la o înălţime de 50 cm, nu de la 3 metri, aşa cum s-a vehiculat pe internet", se precizează, marţi, pe pagina de Facebook a parcului de distracţii.

Reprezentanţii parcului afirmă că "toţi copiii implicaţi sunt bine şi nu au suferit răni grave" şi că imaginile şi clipurile video legate de acest incident, difuzate online, ar exagera gravitatea situaţiei.

"Siguranţa vizitatorilor noştri este prioritatea noastră principală, iar noi luăm toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Vă asigurăm că parcul nostru rămâne un loc sigur şi distractiv pentru toţi copiii şi familiile care ne vizitează", conchide echipa Dinosaur World Transylvania.

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală, pentru vătămare corporală din culpă, în cazul incidentului care a avut loc, marţi, în parcul de distracţii Dinosaur World Transylvania, din comuna Râu de Mori, şi în care patru copii au căzut la pământ de la aproximativ 3 metri înălţime, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

"La data de 9 iulie 2024, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Haţeg au fost sesizaţi, prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că într-un parc de agrement din localitatea Sânpetru, judeţul Hunedoara, patru copii ar fi căzut de pe o tiroliană aflată în incinta parcului. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat faptul că patru copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, în timp ce se aflau în incinta parcului, însoţiţi de către părinţi, ar fi căzut de pe o tiroliană de la aproximativ 3 m.

Victimele au fost preluate şi transportate de către echipajele medicale la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă", precizează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

La faţa locului s-au deplasat un elicopter SMURD de la Caransebeş şi trei ambulanţe pentru a prelua victimele şi a le transporta la spital pentru îngrijiri medicale.

Un băiat de 7 ani a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la Spitalul Municipal Hunedoara. Alţi doi copii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, iar cel de-al treilea a primit îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Hunedoara.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close