Antena 3 CNN Actualitate Locale Mașină spulberată de un tren de călători, în Făgăraş. Un bărbat a murit pe loc

Mașină spulberată de un tren de călători, în Făgăraş. Un bărbat a murit pe loc

Un autoturism a fost lovit de un tren, după ce șoferul nu s-a asigurat la o trecere la nivel cu calea ferată, anunță CFR. O persoană din mașină a murit, iar alți pasageri din autoturism au fost răniți.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2024   •   09:45

Update 11:35: Trenul IRN 473, Curtici - București Nord, care a lovit sâmbătă dimineață o mașină lângă Făgăraș va ajunge în Gara de Nord cu peste trei ore întârziere, anunță CFR SA. Garnitura va ajunge în Capitală cu o altă locomotivă.

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că linia simplă Voila - Făgăraș a fost redeschisă la ora 11:08, iar cele trei trenuri IRN 473, R 2101 și R 2512 au fost reînscrise în circulație. Reamintim faptul că, în jurul orei 07:25, ca urmare a neasigurării unui conducător auto la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 74+380, situată între stațiile Voila și Făgăraș, s-a produs lovirea autoturismului de către trenul IRN 473, accident rutier soldat cu un deces în rândul pasagerilor din autoturism.

Trenul IRN 473, care circulă în relația Curtici - București Nord, a fost retras în stația Făgăraș la ora 10:45, după finalizarea cercetărilor desfășurate la locul accidentului de către organele abilitate, și reînscris în circulație la ora 11:08 cu o altă locomotivă. Garnitura va ajunge în Gara de Nord din București cu o întârziere estimată de circa 190 de minute", potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, trenurile R 2101 (Brașov - Sibiu) și R 2512 (Sibiu - Făgăraș), care au staționat temporar în gările Voila și Făgăraș, din cauza accidentului rutier, și-au reluat traficul, însă vor ajunge la destinație cu întârzieri cuprinse între 150 de minute și 85 de minute.

Ştirea iniţială:

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 07:25, ca urmare a neasigurării a unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată între stațiile Voila și Făgăraș, s-a produs lovirea autoturismului de către trenul IRN 473, la km 74+380.

Din informațiile transmise de la fața locului, pasagerii şi personalul feroviar din trenul IRN 473 nu au fost răniți, fiind înregistrate însă persoane rănite și un decedat în rândul pasagerilor din autoturism", potrivit unui comunicat de presă.

Trenul, care circulă în relația Curtici - București Nord, este oprit la locul accidentului până la finalizarea cercetărilor desfășurate de către organele abilitate.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări mai multe imagini cu maşina lovită de tren:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Până la reînscrierea în circulație a trenului IRN 473, următoarele 2 trenuri - R 2101 (Brașov - Sibiu) și R 2512 (Sibiu - Făgăraș) - vor staționa temporar în gările Voila, respectiv Făgăraș, deoarece pe intervalul respectiv este linie simplă.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că reluarea traficului feroviar, în urma accidentelor rutiere, este strict condiționată de finalizarea cercetărilor desfășurate la fața locului de organele abilitate", spune purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Trenul IRN 473 are o întârziere de aproximativ 180 de minute

CFR Călători transmite că cei 112 de pasageri şi personalul feroviar din trenul IR 473 nu s-au aflat în pericol.

"Trenul are o întârziere de aproximativ 180 de minute. Traficul feroviar este întrerupt temporar fiind necesară intervenția organelor abilitate pentru eliberarea linei.

În acest context, este posibil să apară întârzieri și la alte trenuri de călători care tranzitează zona în care circulația este temporar întreruptă.

Informații privind reluarea circulației pot fi solicitate la CNCF CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare", potrivit CFR Călători.

×
Subiecte în articol: accident Voila Fagaras masina tren
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close