Antena 3 CNN Actualitate Locale A murit Baby, puiul de delfin născut în captivitate la Delfinariul Constanța: „Decesul a survenit subit”

A murit Baby, puiul de delfin născut în captivitate la Delfinariul Constanța: „Decesul a survenit subit”

baby pui delfin delfinariu constanta
Baby, puiul de delfin născut în captivitate la Delfinariul Constanța. Sursa foto: Facebook/ Delfinariu Constanța.
de Cătălina Buzoianu    |    Mia Lungu    |    22 Iul 2024   •   23:04

O veste tristă vine de la Delfinariul din Constanța: Baby, așa cum a fost botezat puiul de delfin născut în captivitate, a murit luni după amiază.

Reprezentanții Delfinariului spun că acesta era produsul de concepție a două variații ale speciei Tursiops truncatus Gilly, provenite din areale diferite.

„Contrar evoluției favorabile a puiului nascut în captivitate, decesul a survenit subit.”, au transmis ei.

Rezultatul examinarii anatomo-patologice a evidențiat fără echivoc existența afectarii organelor vitale (în principal plămânii și ficatul) de natură acută, incompatibilă cu viața.

„Având în vedere evoluția bruscă a acestei afecțiuni, nu putem exclude o componentă genetică. Realitatea obiectivă la nivel global indică o rată scăzută de supraviețuire a puilor de mamifere marine născute în captivitate.”, a transmis echipa Delfinariului Constanța, pe Facebook.

Cu regret, vă aducem la cunoștință încetarea din viață a puiului de delfin cunoscut publicului cu numele “Baby”. Facem...

Posted by Delfinariu Constanța on Monday 22 July 2024

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close