Antena 3 CNN Actualitate Locale A fost suspendat procesul de predare-primire a sacilor cu voturi, în Sectorul 1 din București. Oamenii s-au revoltat, după ce au așteptat toată ziua să le predea

A fost suspendat procesul de predare-primire a sacilor cu voturi, în Sectorul 1 din București. Oamenii s-au revoltat, după ce au așteptat toată ziua să le predea

Președinta Biroului Electoral Sector 1 le-a spus oamenilor să lase sacii cu voturile pe trepte

biroul electoral sector 1
A fost suspendat procesul de predare-primire a sacilor cu voturi, în Sectorul 1 din București, după ce oamenii au așteptat toată ziua să le predea
de Mia Lungu    |    10 Iun 2024   •   19:22

Este haos, luni seara, în fața Biroului Electoral Sector 1 din București, acolo unde oamenii au venit cu sacii de la secțiile de vot pentru a-i preda.

După ce au așteptat toată ziua, într-o căldură insuportabilă, președinta BES 1 a ieșit pe trepte și le-a comunicat că vor trebui să lase acolo sacii și să revina marți pentru a preda tabletele și procesele verbale.

Aceasta spune că decizia a fost luată pentru că oamenilor nu li s-a pus la dispoziție o sală corespunzătoare și a subliniat că sacii vor rămâne sub pază militarizată până a doua zi.

Astfel, operațiunile de verificare și centralizare ale proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării, la Biroul Electoral Sector 1sunt reprogramate pentru marți.

În acest moment nu știm sigur dacă este și legală această variantă. Legislația în vigoare spune foarte clar că membrii Biroului Electoral de Sector pot propune o astfel de măsură și mai apoi să aștepte decizia Biroului Electoral Central, despre care vă amintim faptul că are o ședință în acest sens abia la ora 20:00.

în urmă cu doar câteva minute a ieșit președinta Biroului Electoral din Sectorul 1, să îi anunțe pe oameni să lase, atenție, să lase sacii de vot în sub paza Primăriei Sectorului 1, să lase tabletele care trebuiau duse la STS și să plece acasă, iar mai apoi, mâine să revină din nou aici, la Biroul Electoral din Sectorul 1, pentru a continua procedura de predare-primire. 

×
Subiecte în articol: voturi saci sectorul 1 București
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close