Antena 3 CNN Actualitate Locale 50 de turişti, blocaţi în telescaunul din Vatra Dornei

50 de turişti, blocaţi în telescaunul din Vatra Dornei

50 de turişti au rămas, duminică, suspendați într-un telescaun care s-a stricat, în Vatra Dornei. Pompierii şi jandarmii intervin de urgenţă la faţa locului.

turisti blocati vatra dornei
50 de turişti, blocaţi în telescaunul din Vatra Dornei Sursa foto: Telescaun Vatra Dornei Facebook
de Ovidiu Stan    |    24 Apr 2022   •   16:54

Clipe de panică în prima zi de Paște pentru zeci de turiști din Vatra Dornei.

50 de oameni au rămas blocaţi în telescaunul de aici după ce instalaţia electrică s-a defectat. Vorbim despre acelaşi telescaun care s-a blocat şi în urmă cu două săptămâni.

Update ora 18:00. Douăzeci de persoane au fost coborâte până acum din telescaun.

Potrivit ISU Suceava, pompierii au intervenit pentru salvarea unor persoane care au rămas blocate în telescaunul din Vatra Dornei.

Conform sursei citate, la fața locului au intervenit pompieri militari și salvamontiști cu accesorii specifice pentru recuperarea acestora.

La fața locului se află şi jandarmii din Vatra Dornei, respectiv Câmpulung Moldovenesc.

Se începe procedura de coborâre a celor 50 de oameni blocaţi în telescaun.

"Se lucrează la cobărârea turiştilor, echipele de pompieri au intervenit cu scările la scaunele care sunt în partea de jos. Două echipe de la Salvamont Vatra Dornei se află în deplasare către mijlocul instalaţiei de transport pe cablu. Mai aşteptăm colegii de la Serviciul Judeţean Salvamont. Sunt destul de mulţi turişti, dar vremea nu este capricioasă şi sperăm să fie repus şi cablul destul de repede.

Deocamdată nu ştim cum este repartiţia turiştilor blocaţi pe toată lungimea instalaţiei. Dacă are 3 kilometri pe un singur sens este posibil să fie şi pe urcare şi pe coborâre. Este vorba de accesul auto, mijloacele de deplasare. Încercăm să ne mişcăm cât mai repede şi echipele să fie distribuite uniform. Şi salvamonitişti, pompieri, jandarmi, dar şi cei de la instalaţia de transport pe cablu. Deocamdată ştim că a sărit cablul de pe o rolă. O rolă de la un stâlp. Pe toată instalaţia sunt câteva sute de role, în jur de 500", a declarat Petru Ariciuc, salvamontist Vatra Dornei.

Intervenție în desfășurare a salvamontiștilor din Vatra Dornei pentru recuperarea unor turiști blocați în telescaunul...

Posted by SALVAMONT VATRA DORNEI on Sunday, 24 April 2022

 

 

×
Subiecte în articol: Vatra Dornei telescaun turisti
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close