Antena 3 CNN Actualitate Locale 100 kilometri de piste pentru biciclete în București, pe 61 de străzi

100 kilometri de piste pentru biciclete în București, pe 61 de străzi

agerpres_8007958.jpg
23 Oct 2015   •   11:07

Primăria Capitalei a finalizat lista străzilor pe care vor fi amenajate piste pentru biciclete. Conform proiectului vor fi create piste pentru bicicliști pe 55 de bulevarde și în 6 parcuri din Capitală, pe o distanță totală de 99,9 kilometri, scrie b365.ro.

În funcție de stradă și de particularitățile zonei, pistele vor fi create fie pe trotuar fie pe stradă, iar o parte dintre ele chiar pe spațiul verde. Proiectul municipalității a fost deja agreat și de Ministerul Mediului, cel care va finanța această investiție cu suma de 9,8 milioane euro.

La peste un an de când Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul privind amenajarea pistelor pentru biciclete în Capitală, Primăria a finalizat și lista arterelor pe care acestea vor fi amenajate. În ultimul an, proiectul a suportat și câteva modificări. Astfel, dacă în ianuarie 2015, reprezentanții Primăriei spuneau că pistele vor fi amenajate pe străzile mai mici din "spatele marilor bulevarde", proiectul final prevede ca pistele să fie create tocmai pe arterele principale. De exemplu, pe Splaiul Unirii vor fi amenajate piste pentru biciclete pe 4,2 kilometri, pe Calea Griviței (între Bd. Dacia și Bd. Bucureștii Noi) vom avea 3,7 kilometri de piste, iar pe Bd. Iuliu Maniu 5,5 kilometri.


Mai multe, pe b365.ro.

×
Subiecte în articol: biciclete
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close