După scandalul puiului vopsit, apar noi detalii despre mâncarea falsificată sau colorată artificial.
Din păcate, multe dintre produsele preferate și consumate de români sunt cotrafăcute.
Printre produsele ușor de falsificat se numără mierea, cafeaua măcinată, brânza, peștele, șofranul, băuturile alcoolice, parmezanul, iar lista poate continua.
Mai mult, țări precum Germania și Spania investesc deja în domeniul cercetării cărnii artificiale.
Emil Dumitru, fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii, este de părere că România nu va avea niciodată carne artificială la raft.
"Nu se poate pune problema ca Europa să consume carne crescută în laborator, în condițiile în care avem un sector zootehnic, care poate să asigure consumul pentru populația Uniunii Europene.
România are un sector agricol performant. Nu se pune problema ca un producător român, care este supus tuturor controalelor, să fi vopsit carnea de pasăre.
În acest moment, nu se pune în discuție faptul că România ar adopta o legislație privind producția de carne artificială.
Eu nu cred că Europa va adopta o astfel de legislație", a spus Emil Dumitru.