„În perioada regimului comunist am fost arestat, torturat, discreditat moral şi mi s-au adus acuzaţii pe nedrept-acestea din urmă constituind baza condamnărilor pentru infracţiunile de drept comun la care am fost supus şi care, în realitate, erau un paravan pentru exercitarea împotriva mea a opresiunilor politice", a declarat Bivolaru, în scrisoarea trimisă Tribunalului Bucureşti.
Liderul MISA cere câte zece mii de euro pentru fiecare măsură luată de judecătorii comunişti împotriva sa. Yoghinul a primit două sentinţe de condamnare cu închisoarea şi o decizie de internare forţată la spitalul de psihiatrie de la Poiana Mare.
Bivolaru, care a fugit din România în urmă cu cinci ani, susţine că a intrat în vizorul Securităţii în 1971 din cauza corespondenţei pe care o avea cu Mircea Eliade. „În scrisorile pe care mi le-a adresat, acesta se arătase foarte prietenos şi chiar mă invitase la Paris pentru a mă ajuta să aprofundez domeniile care prezentau interes pentru mine şi care aveau legătură cu spiritualitatea", povesteşte Bivolaru.
Yoghinul pretinde că Securitatea l-a hărţuit permanent, că a fost dat afară din postul pe care îl ocupa la un oficiu poştal de pe lângă Gara de Nord şi că nu s-a putut angaja ca bibliotecar la Institutul de Arhitectură.
„În 1977 am fost tracasat, acuzat şi, în cele din urmă, condamnat pentru deţinere şi răspândire de material obscen, prin sentinţa penală nr. 68 din 20 ianuarie 1977, pronunţată de Judecătoria Sectorului 7, la un an de închisoare, pedeapsă care însă a fost graţiată în întregime", arată Bivolaru care, în 1989, a fost internat la Spitalul de psihiatrie de la Poiana Mare.
Gregorian Bivolaru a fugit din România în aprilie 2005, după ce anchetatorii deschiseseră mai multe dosare penale pe numele său pentru infracţiuni precum trafic de persoane şi raporturi sexuale cu minore. Liderul MISA a obţinut azil politic în Suedia unde se află şi la ora actuală.